Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de Ioniq 5 wél een Hyundai-logo heeft

Hyundai presenteerde deze week de langverwachte Ioniq 5, het eerste model op het nieuwe E-GMP-platform van de Koreanen én de eerste telg van de nieuwe Ioniq-familie. Dat is niet een typenaam, maar het elektrische submerk van Hyundai. Zo wordt de auto ook duidelijk gepositioneerd, maar het model heeft tóch een Hyundai-logo.

Hoe zit dat? In gesprek met Autovisie laat de Koreaanse autobouwer weten dat dat te maken heeft met de merkwaarde van Hyundai. “Ons merk staat voor bereikbaarheid en betaalbaarheid, maar ook voor kwalitatief sterke producten. Dat imago is ook van toepassing op de nieuwe Ioniq 5 en dat maken we duidelijk met het Hyundai-logo“, zo stelt Adrian Péré, productmanager bij Hyundai Europa.

Hyundai Ioniq 5: premium specificaties voor een premium prijs

45 Concept

Het nieuwe elektromerk van de Koreanen kan dus nog niet helemaal op eigen benen staan, zo blijkt uit de keuze van de fabrikant. Geen probleem, want het misstaat de auto niet. Bovendien had de 45 Concept, het conceptmodel dat aan de basis stond van de Ioniq 5, óók een logo op de neus en achterzijde. We waren er dus al een beetje aan gewend.

Toch heeft Hyundai ervoor gekozen om in het interieur géén Hyundai-logo te plaatsen. Die vinden we bij alle modellen uiteraard op het stuurwiel, maar het exemplaar van de Ioniq 5 bevat géén centraal geplaatste ‘H’. “Mensen die in de Ioniq 5 zitten, wéten dat ze in een Hyundai rijden. Daar hoeven ze niet constant aan herinnerd te worden. We wilden een heel serene en huiselijke sfeer creëren in de Ioniq 5. Een logo op het stuur leidt in dat geval alleen maar af”, zo vertelt Péré aan Autovisie.

Minimalistisch

Of de sfeer binnenin het nieuwe elektromodel huiselijk is of niet, durven we nog niet te zeggen. Feit is wel dat het binnenwerk van de auto erg minimalistisch en rustig is vormgegeven. Centraal staan twee 12-inch grote schermen, die naast elkaar zijn gepositioneerd zoals we ook van Mercedes-Benz kennen. De Ioniq 5 heeft een vlakke vloer en een middenconsole tussen de voorstoelen die in lengterichting versteld kan worden. Zo kunnen passagiers makkelijk aan elke zijde van de auto in- en uitstappen, zo luidt de redenering van Hyundai.

Hyundai-Kia legt met elektroplatform basis voor de toekomst

Later dit jaar volgt er meer Ioniq-nieuws, als de Koreaanse autobouwer de ‘6’ voorstelt. Dat is een productieversie van de Prophecy, een elektrosedan die we vorig jaar als concept car zagen. Die auto moet in 2022 op de weg verschijnen. Een jaar later presenteert de autobouwer ook de Ioniq 7, een grote elektrische SUV. In de eerste helft van dit jaar horen we ook over de concrete plannen van Kia en diens eerste elektromodel op dezelfde E-GMP-basis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.