Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Hyundai doet eerbetoon aan Pony Coupé met Hyundai 45

Hyundai eert dit jaar de productiestart van hun allereerste hatchback: de Pony Coupé. Dat doet het merk met een conceptauto: de volledig elektrische Hyundai 45.

Hyundai 45 Concept

De apart ogende Hyundai Pony Coupé rolde precies 45 jaar geleden voor het eerst van de band. Een historisch moment volgens de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Een die zo belangrijk is dat hij geëerd wordt op deze IAA. Daar staat namelijk de Hyundai 45 conceptauto op de stand de pronken. Die moet met zijn design de gebeurtenis van bijna een halve eeuw geleden eren.

45

Maar met het studiemodel wil Hyundai eigenlijk helemaal niet terugkijken, maar geeft het merk ons een glimps van de toekomst. Om te beginnen is het ronde karretje volledig elektrisch. Wat de capaciteit van de accu’s en de elektromotoren is weten we niet, want meer informatie is er niet. En dat is gelukkig ook niet nodig. Het draait hier om het design en het cijfer 45.

Hyundai 45 Concept

Zo zijn enkele scherpe hoeken van de auto precies 45 graden. Met name de voor en achterzijde zijn in die hoek uitgevoerd en daardoor heeft de auto volgens Hyundai een diamantvormig silhouet. En dat laatste moeten we dan weer vaker terug gaan zien in toekomstige elektrische modellen van het merk.

Kinetisch cube lamp-design

En hoewel de auto extreem minimalistische lijnen heeft, valt hij toch op door zijn twee lichtbalken. Of zoals Hyundai het zelf noemt: ‘kinetisch cube lamp-design’. Bij het instappen wordt de bestuurder overigens nogmaals getrakteerd op een lichtbalk. Deze zit aan de onderkant van de deur en moet in een oogopslag duidelijk maken hoeveel lading de batterij nog heeft en hoe ver de auto dus nog kan komen.

Hyundai 45 Concept

Binnenin is het een conceptfeest zoals we dat gewend zijn. Strak vormgegeven stoelen die natuurlijk kunnen draaien. Een groot scherm op het zwevende dashboard en wat aparte technologie die we voorlopig niet gaan zien in een productie wagen.

Productie

Bij het zien van de Hyundai 45 concept moesten we wel een beetje denken aan dat andere simpele conceptwagentje van Honda. Die ene die nu toch echt in productie gaat: de Honda e. Beide zijn kleine hatchbacks met minimalistische lijnen. Of Hyundai uiteindelijk de 45 ook in productie gaat nemen? Het lijkt er nu nog niet op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.