Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce geeft Cullinan Black Badge make-over en meer vermogen

Na de Wraith, de Ghost en de Dawn, moet ook de Rolls-Royce Cullinan geloven aan de Black Badge make-over. Voor de gelegenheid geeft de Britse fabrikant het slagschip ook wat extra vermogen.

De welgestelde klanten van Rolls-Royce willen graag in zwarte voertuigen rijden. Zo graag dat de Britten er een complete lijn van hebben gemaakt: Black Badge. En daartoe behoort de Cullinan nu ook, uitgevoerd in een met de hand gepolijste zwarte laklaag met een geel streepje en wat meer paardenkrachten. De 6,75 liter V12 produceert nu namelijk liefst 600 pk en 900 Nm. Dat is 29 pk en 50 Nm meer dan het standaard model.

4,9 seconden

Dat houdt in dat de Rolls-Royce Cullinan Black Badge, ondanks zijn gewicht van 2.753 kilogram, binnen 4,9 seconden vanuit stilstand de 100 km/h aantikt. Topsnelheid van de kolos is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur. En om beter met al dat geweld om te kunnen gaan, upgradede Rolls-Royce de vering en de remmen van de luxe slee. Met de nieuwe ‘Intuitive Throttle’-technologie kan de auto agressiever schakelen en met de nieuwe ‘LOW-knop’ kan het uitlaatgeluid extra laag klinken. Iets wat precies bij de misdadige looks past.

Naast de gele lijn die over de hele lengte van de auto loopt, is de enige andere kleur achter de 22-inch wielen te bespeuren. Daar plaatste de fabrikant namelijk opvallende rode remklauwen. Voor de rest zijn alle chromen onderdelen vervangen voor dezelfde elementen, maar dan uitgevoerd in glanzend of matzwart (zelfs de Spirit of Ecstasy is uitgevoerd in matzwart). In het interieur wordt de gele lijn doorgevoerd en vinden we andere gele accenten zoals in de deuren.

Sterrenhemel

Ook nieuw in de Black Badge is de sterrenhemel in het dak, of zoals Rolls-Royce het noemt: de Starlight Headliner. Hiervoor plaatsten technici van het merk 1.344 individuele glasvezelkabels waarmee een heldere nacht gesimuleerd wordt. Het merk noemt de Black Badge Cullinan dan ook toepasselijk ‘The King of the Night’.

Nederlandse prijzen van de Rolls-Royce Black Badge Cullinan zijn nog niet bekend. De auto kan al wel besteld worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.