Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce Cullinan als ‘s werelds meest luxe pick-up

Als men het lef heeft om de BMW X7 om te toveren tot pick-up, waarom dan niet gelijk de meest luxueuze SUV van allen: de Rolls-Royce Cullinan?

Rolls-Royce Cullinan Pickup

Het lijkt uiterst onwaarschijnlijk dat er ooit een puck-up truck op basis van een luxe SUV komt. Eerder werden we al getrakteerd op een BMW X7 met laadbak in plaats van een derde rij stoelen, en nu laat artiest Rain Prisk ons zien hoe een Rolls-Royce Cullinan eruit zou kunnen zien als men er een pick-up van maakt.

Laadbak

Prisk denkt dat de Cullinan nog niet groot genoeg is. Het mag dan een van de grotere SUV’s op de planeet zijn, maar die laadbak moet wel enigszins praktisch zijn. Daarom verlengde de tekenaar de wielbasis van de Rolls aanzienlijk (te zien aan de plaatsing van het achterwiel tegenover de achterdeur). Ook heeft hij hem wat offroad-vriendelijker gemaakt. De auto staat hoger op de vering en heeft plastic wielkastverbreders. Ook is het rubber onder de Cullinan wat ruiger.

Vooral leuk is dat Prisk de suicide-doors van de Cullinan heeft gelaten voor wat ze zijn. Het enige aan het design dat een beetje vreemd oogt is de achterspoiler. Deze hangt maar raar boven het achterraam. Ook het afgeplakte gedeelte van datzelfde raam ziet er raar uit omdat hij een nogal dikke rand heeft. Maar al met al is het design toch best geslaagd. Het lijkt dan ook meer iets wat Prisk graag zou willen zien, niet wat Rolls-Royce zou maken.

Verkopen

Rolls-Royce heeft nu al moeite om genoeg Cullinans te produceren. Ruimte voor een extra model in de vorm van een pick-up komt er dus zeker niet bij. Maar mochten de Britten toch bedenken dat ze een Cullinan met laadbak in het aanbod moeten opnemen, dan zullen ze er ongetwijfeld een paar van verkopen. Al is het maar aan een paar rijke mensen die het leuk vinden om zo’n aparte creatie te bezitten.

Heb je wat meer interesse in de duurste SUV ooit en zijn unieke opties? Sjoerd vertelt je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.