Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Brabus maakt AMG A 35 ietsjes dikker en krachtiger

Brabus heeft de hand weten te leggen op de Mercedes-AMG A 35. En waar je dan verwacht dat de Duitsers er een monster van maken, houdt het bedrijf zich redelijk op de vlakte. 

Brabus AMG A 35

We weten dat de tweeliter vierpitter uit de Mercedes-AMG A 35 tot veel meer in staat is dan wat Mercedes eruit haalt. Hetzelfde blok ligt immers ook in de A 45 en A 45 S. In die hoedanigheid is hij goed voor een belachelijke 421 pk. Helaas moet de standaard A 35 het doen met niet meer dan 306 pk en 400 Nm. Een verschil van meer dan 100 pk. Gelukkig is dat gat een beetje te dichten door de auto bij de tuners van Brabus langs te brengen.

PowerXtra

Een bezoek aan de bekende Mercedes-tuner geeft de A 35-bezitter de keuze tussen twee pakketten: PowerXtra of PowerXtra+. De eerste optie geeft de AMG 44 pk en 60 Nm extra. Daarvoor hoeft de tuner niet meer te doen dan wat softwaremagie uit te voeren. Bij het PowerXtra + B 35 S-tuningspakket, inderdaad een hele mond vol, wordt iets meer gedaan. Naast de elektronica wordt ook de uitlaat vervangen door een exemplaar van eigen makelij. Resultaat van die ingreep is 59 pk extra waardoor het totaal uitkomt op 365 pk.

Brabus AMG A 35

Natuurlijk kon Brabus de handen niet van het uiterlijk afhouden. De iets minder agressieve broer van de AMG A45 heeft dan ook een redelijke krachttoer ondergaan. Uiteraard is hij in zijn geheel zwart gespoten. Dat is iets wat Brabus doorgaans doet met de door hen aangepakte modellen. Maar ook heeft de A35 ‘aerodynamische upgrades’ meegekregen. Met andere woorden: de bumperpartij is wat agressiever gemaakt door wat elementen die erop geschroefd kunnen worden. Ook vinden we nu een wat andere vleugel boven het achterraam en zijn de velgen een maatje gegroeid naar 19 inch.

Vier pijpen

Door de aanpassing van het uitlaatsysteem bij de PowerXtra+-optie vinden we aan de achterkant niet meer twee, maar vier pijpen. Alle vier omwikkeld in een koolstofvezel sierstukje. Overigens passen deze vier pijpen precies in de gaten van de standaardbumper. Daarom is deze upgrade ook verkrijgbaar voor mensen die geen motorupgrade willen, maar wel graag met vier uitlaatpijpen rondrijden. Zoals altijd laat Brabus eventuele aanpassingen aan het interieur aan de klant. Alles is mogelijk mits er voldoende geld tegenover staat.

Brabus AMG A 35

De auto wordt officieel aan het publiek getoond tijdens de IAA in Frankfurt. De beurs loopt van 12 tot 22 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.