Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Ook de Land Rover Defender is er als 6×6, kost €262.550

De 6×6 lijkt een hot item. Tuners bouwen verschillende pick-ups om tot deze monsters. Dus het is niet meer dan logisch dat de Land Rover Defender er ook aan moest geloven.

Kahn Flying Huntsman 6x6

Zes wielen zijn beter dan vier als je het terrein in gaat, toch? We durven het niet met zekerheid te zeggen, maar imposant staat het wel. De 6×6 begon ongeveer bij de heren van Mercedes-AMG die het leuk vonden om een G63 een extra achteras te geven. Daarna kwamen onder andere Amerikaanse tuner Hennessey met een paar soorgelijke creaties op basis van Amerikaanse pick-ups. En nu is duidelijk dat ook Engeland graag meespeelt in deze wereld. Tuner Kahn heeft namelijk een Land Rover omgebouwd naar zeswielig gevaarte.

Britse vierwielers

Kahn, bekend van meerdere ombouwprojecten met grote Britse vierwielers, heeft de Defender Flying Huntsman 6×6 in de etalage gezet. Hij heeft iets meer dan 160 kilometer op de teller en moet een niet misselijke £239.999 (€262.550,-) opbrengen. Maar daar staat wel wat tegenover. De Defender in kwestie heeft namelijk niet bepaald een standaard motor onder de kap.

Kahn Flying Huntsman 6x6

De Britse tuner vond het een goed idee om de 6×6 van wat extra vermogen te voorzien. Die twee extra wielen moeten immers ook aangedreven worden. Daarom werd er een V8 uit een Corvette ingelepeld. Om precies te zijn een 6,2 liter LS3 die goed is voor 435 pk. Dat vermogen gaat door een automaat met zes verzetten naar alle zes de wielen.

Zeven wielen

Qua uiterlijk is de Flying Huntsman aanzienlijk aangepast. De voor- en achterkant van de auto zijn flink veranderd. Ook is er het nodige pijpmateriaal geplaatst in de bak en aan de zijkanten. In totaal krijgt de koper niet zes, maar zeven wielen geleverd. Allen met 18 inch Cooper Discoverer-velgen en bijpassend A/T3 sportrubber. Geen offroad-banden dus.

Kahn Flying Huntsman 6x6

En als we het dan hebben over een auto die twee en een halve ton moet kosten, dan mag je toch ook wat verwachten van het interieur. Gelukkig weet Kahn dat ook en daarom hebben ze het alles behalve standaard gelaten. In de Flying Huntsman zien we luxe leren sportstoelen en aluminium accenten. Kopen kan via de officiële Kahn-website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.