Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor de prijs van een Bentley Bentayga kun je ook deze Land Rover kopen

Pff, ouwe meuk! Daar ga je toch geen 230.000 pond (omgerekend 262.000 euro) voor neertellen? Want voor precies even veel geld heb je in Nederland ook een gloednieuwe Bentley Bentayga. Of zouden jullie liever deze Land Rover Defender hebben?

Land Rover kan de oude Defender maar niet loslaten. De klassieke offroader moest in 2016 het veld ruimen omdat het te kostbaar werd om hem aan de moderne veiligheidseisen en uitstootregels te laten voldoen.

Land Rover Defender ter ere van Schots eiland

Sinds 2020 is er daarom een volledig nieuwe Defender, die niets met zijn voorganger te maken heeft en door critici als te veel een lifestylemobiel wordt gezien.

Land Rover

Eigenlijk is deze Land Rover Classic Defender Works V8 Islay Edition dat ook. Hij wordt op de markt gebracht om bakken met geld te verdi… euhm… Spencer Wilks, oprichter van Land Rover, en het Schotse eiland Islay te eren.

Land Rover

De speciale editie is geïnspireerd op de Series IIa van Wilks, die nu onderdeel is van de klassiekercollectie van Land Rover. De eerste prototypes van de oer-Land Rover werden in 1947 bij het vakantiehuis van Wilks op Islay getest.

Slechts dertig exemplaren van de Islay Edition

In de Defender Works V8 Islay Edition ligt een 5,0-liter V8 met 410 pk, die is gekoppeld aan een achttrapsautomaat van ZF. Er worden slechts dertig exemplaren gebouwd, zeventien met korte wielbasis en dertien lange versies.

Typisch voor een speciale editie zijn de decoratieve plaatjes aan boord. Een ervan beschrijft hoe de naam Land Rover is ontstaan. Een andere verhaalt over de wol- en whiskyindustrie op Islay.

Voor 260.000 euro krijg je er ook een whiskyfles bij

Want ja, voor omgerekend ruim 260.000 euro krijg je niet alleen een klassieke Defender, maar ook een fles whisky. Een limited edition nog wel, die kopers zeer waarschijnlijk niet gaan opdrinken.

Land Rover

Over een paar jaar, als ze de auto op een veiling weer van de hand doen, moet die fles er natuurlijk wel bij zitten. Anders vang je er de hoofdprijs niet voor.

Land Rover
Land Rover

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.