Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Porsche komt met SUV bóven de Cayenne

Tijdens een recente dealermeeting heeft Porsche niet alleen de volgende generatie Macan en Cayenne aan zijn merkvertegenwoordigers getoond, ook een SUV boven de Cayenne kregen de dealers te zien. Dat heeft Autovisie vernomen.

De nieuwe auto’s waren echter slechts een flits te zien, zo geeft een van de aanwezigen tegenover Autovisie aan. De sportwagenbouwer uit Zuffenhausen liet de auto’s heel snel en kort op het podium zien. De modellen zullen in de komende jaren op de markt verschijnen.

Zelfstandig model

Bekend is dat de volgende Macan in 2022 wordt gepresenteerd. Na deze coproductie met de Audi Q6 E-tron lanceert Porsche de Cayenne. Ook dat model wordt volledig elektrisch aangedreven. Boven de Cayenne komt dus een extra SUV. Wanneer het nieuwe vlaggenschip van de SUV-familie verschijnt, is nog niet bekend. Het nieuwe model zou naar verluidt pas na de Cayenne komen. Volgens een insider die de auto’s kreeg te zien, wordt de grootste SUV geen verlengde Cayenne, maar een zelfstandig model. De nieuweling zal echter binnen de grotere maatvoering zeven zitplaatsen bieden. Het is de eerste zevenzitter ooit, die Porsche onder eigen naam uitbrengt.

Porsche Cayenne GTS
De huidige Cayenne-familie bestaat uit twee carrosserievarianten

Bentley volgt

Net als de volgende Macan -waarvoor nog geen naam is bevestigd- en de Cayenne wordt de grote SUV elektrisch aangedreven. Hij komt te staan op een platform dat Porsche momenteel nog niet in productie heeft. De bodemsectie is een coproductie met zustermerk Audi, dat tevens de verantwoording voor de bodemsectie heeft. Op dezelfde basis brengt Bentley ook een grote SUV. Voor de Engelsen wordt die grote SUV, die boven de Bentayga in het gamma komt, het alternatief voor de Mulsanne.

EV-programma Porsche

Overigens presenteerde de Duitse sportwagenfabrikant tijdens de dealermeeting -naast onder andere de 911 Safari- ook de elektrisch aangedreven Boxster. Met de Boxster, Macan, Cayenne en full-size SUV breidt Porsche binnen vier jaar zijn modellengamma flink uit elektrisch aangedreven modellen. Momenteel leveren de Duitsers met succes de Taycan, die in twee carrosserievarianten op de prijslijst staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.