Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Elektrische muscle car van Dodge verschijnt in 2024

Het zal even slikken zijn voor de (Amerikaanse) petrolhead, want de toekomst van Dodge’s Hellcat-uitmonsteringen loopt ten einde. De fabrikant geeft er echter wel een vervolg aan, maar louter met elektrische aandrijflijnen. In 2024 moet de eerste elektrisch aangedreven muscle car van Dodge een feit zijn.

Dodge zal de markt niet overvallen met de elektrokrachtpatser. Het gaat gestaag te werk om het grote publiek psychologisch voor te bereiden op de toekomstige muscle cars. Volgend jaar verschijnt een studiemodel. Naar verluidt zal dat model heel dicht bij het uiteindelijke model staan, al geeft Dodge op dat moment mogelijk alleen de papieren waardes van het concept vrij. Een rijklaar studiemodel is het mogelijk nog niet. Niet dat dat verrassend is, want alle autobouwers brengen dergelijke studiemodellen. Dodge heeft nog twee jaar nodig om de auto daadwerkelijk op de markt te brengen.

hellcrate-hellcat-crate-engine

Enorme uitstoot

Hij staat gepland voor 2024. Dat is precies een jaar nadat de laatste Hellcat de productielijn heeft verlaten. Die Hellcat-types zijn de hedendaagse krachtpatsers van Dodge. Ze zijn minimaal 700 pk sterk en halen hun trekkracht uit een knoeperd van een V8-motor. Met de bestaande concepten kan het concern niet doorgaan, want door hun enorme uitstoot staan de strepentrekkers op de zwarte lijst. Dodge moet een boete betalen vanwege de CO2-productie van de Hellcats.

2015 Dodge Challenger SRT Hellcat

Alfa Romeo

Voor de toekomstige Hellcats -of de naam overleeft is zeer de vraag- ontwikkelt moederbedrijf Stellantis een specifiek elektroplatform. Het is ingericht voor achter- en vierwielaandrijving en de gemonteerde elektromotoren reiken tot vooralsnog 303 kW. Hoewel een Europese carrière niet voor de elektrische Dodge staat gepland, verschijnt het platform an sich wel in Europa op de markt. Onder andere Alfa Romeo gaat er gebruik van maken voor de opvolgers van de Giulia en Stelvio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.