Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Er ligt straks een Amerikaanse muscle car onder jouw kerstboom

In de donkere dagen voor kerst domineert één Amerikaans voertuig de Nederlandse televisie: een met lichtjes omgeven Mack-truck. Aan de overkant van de oceaan is dat een muscle car.

Het Amerikaanse merk Dodge heeft eind augustus 2022 de nieuwe Charger laten zien, met – je gelooft het niet – een volledig elektrische aandrijflijn.

Dodge Charger weer coupé

Sinds 2006 is de Charger een vierdeurs sedan. Maar in de nabije toekomst dus niet meer. Net als General Lee, de oranje Charger uit de tv-serie The Dukes of Hazzard, wordt-ie een tweedeurs coupé.

Dodge Charger Daytona SRT Concept
(Afbeelding: Stellantis)

Het productiemodel gaat als twee druppels water op de concept car lijken, zo blijkt uit deze kerstgroet van Dodge. ‘Preproductiemodel’ staat er in kleine letters onder.

Koopwijzer: Dodge Charger – problemen, uitvoeringen en prijzen

Elektrische muscle car

Wat weten we over de Charger? Dat-ie elektrisch is, een 800 Volt-systeem aan boord heeft voor supersnel laden én dat-ie sneller zal zijn dan de Charger Hellcat van de huidige generatie. Die heeft een 6,2-liter supercharged V8 met 717 pk en sprint in 3,4 seconden naar 100 km/h.

Dodge Charger Concept
(Afbeelding: Stellantis)

Strikt genomen is de Dodge Charger Daytona SRT, zoals de nieuwkomer officieel heet, niet de opvolger van de Charger, maar van de Challenger. De bouw van die laatste is dit jaar gestopt.

Dodge gooit SRT definitief aan ‘Charger’

Ook met brandstofmotoren

Overigens melden verschillende Amerikaanse media dat de nieuwe Charger ook met brandstofmotoren op de markt komt. Geen V8 ditmaal, maar een zes-in-lijn met in de basis 400 pk. Een versie met 500 pk staat eveneens op de planning, kennelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.