Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Opgefriste Porsche Macan als tegenpool elektro-SUV

Liet Porsche niet enkele jaren geleden weten dat de volgende generatie Macan volledig elektrisch aangedreven werd? Autovisie kon direct onthullen dat de bestaande variant er dan in gefacelifte vorm parallel aan de elektro-SUV leverbaar zou blijven. En hier is dat opgefriste model. Het is zijn tweede opfrisbeurt.

Een model van Porsche heeft tegenwoordig een levenscyclus van zeven jaar, maar voor de Macan maakt de Duitse sportwagenbouwer een uitzondering. De Macan is reeds zeven jaar leverbaar en gaat nu een aanvullende, derde ronde in. Met hoeveel jaar de levenscyclus van de Duitse SUV wordt verlengd, is niet bekend. Reken op minimaal vier jaar. Of heeft een en ander te maken met de vraag naar de Macan-variant waar het allemaal om te doen is? De elektrische Macan komt in 2022 en verbreedt voor Porsche de weg naar meerdere productlijnen van elektrisch aangedreven modellen. Aangezien niet alle Porsche-bezitters op een elektrisch model zitten te wachten, houdt het merk de benzine-Macan er nog enkele jaren naast, zoals de Panamera en Taycan ook naast elkaar bestaansrecht hebben. Porsche Macan 2021

SportDesign buitenspiegels

De opgefriste Macan rolt al in oktober de showrooms binnen. Wederom is het basisontwerp onveranderd en ligt de focus van de restyling op zogeheten vervang-componenten. Zo beschikt de SUV over een hertekend front met een aangepaste bumper. Die bumper is op het topmodel GTS weer afwijkend van de rest. Aan de achterzijde monteert Porsche voortaan een exemplaar met nieuwe diffuser. Alle types krijgen nu ook Porsche Dynamic Light System (PDLS) en SportDesign-buitenspiegels mee. De Macan 2021 staat voortaan op minimaal 19 inch grote wielen. De S start bij 20 inch, de GTS bij 21 inch. Voor de liefhebbers biedt de fabrikant drie nieuwe tinten aan, Papaya, Gentiaanblauw en (louter voor de GTS) Pythongroen.

Korte pook

Binnenin voerde Porsche eveneens enkele aanpassingen door. De bediening heeft via aanraakvlakken in plaats van knoppen plaats. Voor de selectie van de PDK-transmissie monteert het merk een nieuwe keuzehendel. Die is iets korter dan voorheen. Opmerkelijk dat Porsche zegt dat een analoge klok op de bovenzijde van het dashboard nu tot de standaarduitrusting behoort. Een digitale tijdsaanduiding was altijd standaard.

Tot slot, de Macan 2021 kan nu worden geleverd met de GT Sport-stuurwielen uit de 911. Specifiek voor de GTS introduceert Porsche het GTS Sport-pakket met zaken als 18-voudig verstelbare sportstoelen, het carbon interieurpakket, Race-Tex bekleding en GTS-belettering in Pythongroen.

Nieuwe viercilinder naast V6

De aanduiding GTS is reeds gevallen. Voortaan mag die versie zich topmodel noemen, want de Turbo is (vooralsnog?) komen te vervallen. Hij beschikt over de krachtbron zoals we die tot op heden in de Turbo zagen. Dat betekent een 2,9 liter V6-motor met een vermogen van 440 pk. In vergelijking met de oude GTS heeft de vernieuwde uitgave 60 pk extra over de vier wielen te verdelen. Onder de GTS staan het naamloze basisniveau en de S. Laatstgenoemde heeft eveneens een 2.9 V6-motor onder de kap. Het blok is goed voor 380 pk, 26 pk meer dan voorheen. Het basismodel heeft een viercilinder voor de aandrijving. Porsche claimt dat het een nieuwe krachtbron betreft. Uit de geblazen vierpitter persen de techneuten 265 pk.

Stijvere vering

Ook het onderstel is door de autobouwer licht gemodificeerd. Volgens het merk reageert de Macan 2021 nu nog directer op stuurcommando’s, terwijl ook de demperkarakteristieken van het Porsche Active Suspension Management (PASM) zijn aangepast. PASM is overigens optioneel leverbaar op de basisversie. De S- en GTS-modellen krijgen het af-fabriek mee, de Macan GTS heeft zelfs sportluchtvering. Daarnaast geeft Porsche op dat de vering op de voorste as 10% stijver is, op de achteras zelfs 15%. Porsche Macan 2021

Porsche Macan S: GTS:
Motor 2.0 4-cilinder, turbo 2.9 V6 biturbo 2.9 V6 biturbo
Transmissie 7-PDK 7-PDK 7-PDK
Vermogen 265 pk 380 pk 440 pk
Topsnelheid 232 km/h 259 km/h 272 km/h
Acc. 0-100 km/h 6,2 s 4,6 s 4,3 s
Prijs €101.900 €120.800 €139.300
Prijs voorheen €101.800 €112.300 €130.100

Vrouwelijke kopers

Of alle modificaties Chinese vrouwen aanspreken, is de vraag. In China is bijna 60% van de kopers een dame. Overigens is 80% van de Macan-kopers nieuw voor het merk. De vernieuwde Macan-modellen zijn per direct te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.