Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tweede cosmetische ingreep voor Porsche Macan

Voor 2022 staat de volgende generatie Macan op de Porsche-agenda, maar dat model komt er louter met elektrische aandrijving. Om de liefhebbers van een verbrandingsmotor te bedienen, ondergaat de SUV een tweede opfrisbeurt, zoals Autovisie al twee jaar terug onthulde. Dit gaat er veranderen.

Vier jaar duurde het voordat de op de Los Angeles International Auto Show 2013 gepresenteerde Macan zijn eerste tussentijdse opfrisser onderging. Normaliter komt dan drie jaar later de volgende generatie. Maar dit keer bewandelt Porsche een andere route. Er komt weliswaar een compleet nieuwe generatie, maar de bestaande variant blijft er naast bestaan. De volgende editie wordt namelijk een elektrisch model en aangezien niet de hele wereld op een elektromodel zit te wachten, wil het merk niet zomaar 90.000 jaarlijkse verkopen zien verdampen. Vandaar dat het bestaande, hier afgebeelde model een tweede facelift ondergaat.

Porsche Macan gaat volledig elektrisch

Familie van Audi

In 2022 moet de opgewaardeerde Macan verschijnen. In dat jaar debuteert ook de volledig elektrische Macan. Dat laatste type staat op een fonkelnieuwe bodemsectie, dat Porsche van Audi overneemt en dus deelt met in ieder geval de Q6 E-tron (2022) en A6 E-tron (2023). De specificaties van de drie varianten zullen elkaar nauwelijks ontlopen, al geeft Porsche wel zijn eigen kernwaarden aan de aandrijflijn. De Duitsers kiezen voor meerdere configuraties, zodat het een breed leveringsprogramma kan aanbieden, zoals het momenteel ook met de Macan doet.

Porsche Macan S 3

Beperkt motorenprogramma

Zo uitgebreid als Porsche de Macan nu op de prijslijst heeft staan, zo’n diversiteit staat niet voor de opgefriste versie gepland. De Duitsers schrappen motoriseringen, zo bericht het Duitse Auto Motor und Sport. De Macan S en Macan Turbo ruimen naar verluidt het gamma. De GTS blijft, maar krijgt wel de motor uit de Turbo oftewel de 2,9-liter biturbomotor (440 pk). De S krijgt de 380 pk-uitvoering van het V6-blok. Als basismotorisering houdt Porsche de viercilinder aan. De krachtbron gaat naar 265 pk, een plus van 20 pk. Bij de motorische aanpassingen blijft het niet. De Macan krijgt een hertekend front en kont. Binnenin monteert Porsche een verbeterd infotainment, dat een plaats heeft in de opnieuw ontworpen middenconsole. De traditionele knoppen maken plaats voor tiptoetsen.

Puntjes op de i

Wanneer Porsche het doek van de vernieuwde Macan trekt, is nog niet bekend. De autobouwer zet momenteel de puntjes op de i en voert nog enkele ondersteltesten uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.