Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 11 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Porsche Macan GTS – De lekkerste? – Video

De GTS-versies van Porsche zijn vaak de lekkerste in het programma. Vanalles een beetje en daardoor steengoed. Geldt dat ook voor de Macan GTS? Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst geeft het antwoord.

De Porsche Macan nam in 2014 het stokje over van de Cayenne als meest populaire suv van het sportwagenmerk. Begin 2019 kwam de vernieuwde versie op de markt die zich makkelijk laat herkennen aan de doorgetrokken strip tussen de achterlichten. Het aanbod bestaat uit een viercilinder Macan met 245 pk, een 3.0 V6 Macan S met 354 pk en een Macan Turbo met 440 pk uit een 2,9-liter twin turbo V6. Met die laatste versie deelt de Macan GTS zijn motor en komt tot 380 pk met een koppel van 520 Nm. Met een prijs van 120.400 euro valt hij tussen de S en de Turbo in.

Sportonderstel

De Porsche Macan GTS onderscheidt zich door zwarte 20-inch RS Spyder wielen, zwarte lichtbehuizing, een donkere type-aanduiding, een sportuitlaat met donkere onderbumper, grotere remmen met rode remklauwen, een dakspoiler en een met vijftien millimeter verlaagd sportonderstel met variabele dempers. Luchtvering en een sperdifferentieel tussen de achterwielen zijn een optie. In het interieur sportstoelen, alcantara afwerking voor bijvoorbeeld het stuurwiel en verder de multimedia voorzieningen die je in deze prijsklasse mag verwachten.

Beste keuze

Voor de verandering rijden we deze Porsche Macan GTS op stalen veren en met de variabele dempers. In dit geval in het gewaagde, maar lekkere Miami Blue op 21-inch wielen. Wel, dat is niet automatisch een geweldige combinatie. Het onderstel is stug, de zware wielen bewegen onrustig onder de auto, hij dribbelt over slecht wegdek en laat kortom elke meter weten dat je in een GTS met stijvere veren rijdt. Da’s zeker niet voor elke type Macan-rijder de beste keuze. Wie deze uitvoering kiest om zijn smakelijke verschijning, dan is het raadzaam om luchtvering te kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.