Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche Macan gaat volledig elektrisch

Een gewaagde actie van Porsche. De Duitse sportwagenbouwer gaat de volgende generatie Macan alleen met een elektrische aandrijflijn aanbieden. De benzinemotoren zoals die vandaag de dag in het model zijn te vinden keren in de nieuwe Macan niet terug. porsche macan back

De huidige Macan moet nog tot 2022 mee, maar Porsche maakt nu al bekend aan de volgende editie te werken. Belangrijk, want deze grote verandering in de ontwikkeling van de Macan is groot nieuws. Het nieuws lag echter al op straat. De Duitse autobouwer hoopt nu alsnog de regie naar zich toe te trekken.

Leipzig

Porsche kende al in juli 2018 de productie van de Macan toe aan zijn fabriek te Leipzig, waar ook het huidige type van de band rolt. De faciliteit is momenteel ingericht voor de bouw van modellen met een verbrandingsmotoren. De Taycan, het eerste model dat louter met elektromotoren wordt gebouwd, zal in Stuttgart van de band rollen.

2022

“Elektrische mobiliteit en Porsche gaan hand in hand. Niet alleen vanwege de efficiënte benadering, maar vooral vanwege het sportieve karakter,” zegt Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG in een verklaring. “Tot 2022 investeren we meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit, en in 2025 heeft 50 procent van alle nieuwe Porsche-modellen elektrische aandrijving. De komende jaren focussen we ons op de mix van nog verder doorontwikkelde benzinemotoren, plug-in hybrides en volledig elektrisch aangedreven sportwagens. Ons doel is om op technologisch gebied een pioniersrol te bekleden. Daarom blijven we het bedrijf consequent afstemmen op de mobiliteit van de toekomst.”

PPE-architectuur

Porsche geeft aan dat de volgende generatie Macan het startschot voor verdere elektrificatie vormt. Hij krijgt de 800-volttechnologie aan boord en zal gebouwd worden op de zogeheten PPE-architectuur (Premium Platform Electric), die Porsche in samenwerking met Audi ontwikkelt. Audi zal er een sportsedan -de E-tron GT- op maken.

Populairste Porsche-model

Met een jaarproductie van zo’n 90.000 stuks per jaar is de Macan de bestverkochte Porsche. Bijna een op de drie verkochte Porsches is een Macan vandaag de dag.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.