Autovisie
Autovisie Nieuws 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Naam elektrische Porsche Macan staat nog niet helemaal vast’

Dat Porsche met een elektrische Macan komt, weten we al een tijd. Toch twijfelt de autobouwer nog over de naam van het nieuwe model.

Porsche spreekt van een elektrische Macan, maar de definitieve naam van de elektro-SUV staat nog helemaal niet vast. Er is intern discussie of de versie als Macan door het leven moet gaan. Vasthouden aan die aanduiding zorgt voor onduidelijkheid bij de consument, stelt de fabrikant, aangezien de bestaande benzineversies door een recente opfrisbeurt in het gamma blijven.

Panamera en Taycan

Met een andere naam positioneer je de elektro-auto heel duidelijk afzonderlijk, zoals Porsche dat ook met de Panamera en Taycan doet. Volgens technische man Michael Steiner staat nog niets vast. “En was dat wel het geval, dan zou ik niets zeggen”, aldus Steiner.

Porsche Macan 2021

Porsche introduceert de elektrisch aangedreven SUV in 2022 en start de verkoop in 2023. Het wordt het eerste model op basis van de Premium Platform Electric-architectuur, waaraan zustermerk Audi nu de laatste hand legt. De louter voor elektromodellen bestemde bodemsectie krijgt 800V-techniek en kan tot 350 kW snelladen. Naar verluidt krijgt de elektro-Porsche een enkele elektromotor op de achteras en optioneel ook een op de vooras. Een ‘Turbo’-versie krijgt drie elektromotoren. 

Grandsphere

Audi gaat even later op hetzelfde platform een Q6 E-tron bouwen, terwijl ook de recent getoonde Gransphere van de PPE-basis gebruikmaakt. Die auto komt in 2025 bóven de A8 in het Audi-gamma en heeft vooralsnog een vermogen van 530 kW. De grote batterij, die 120 kWh meet, is goed voor een bereik van zo’n 750 kilometer, aldus de fabrikant.

Vanaf 2026 is elke volledig nieuw ontwikkelde Audi sowieso volledig elektrisch. Porsche plakt nog geen datum op een definitief afscheid van de verbrandingsmotor. De sportwagenbouwer werkt hard aan synthetische brandstoffen, zodat er een toekomst is voor verbrandingsmotoren. Voor Audi is dat echter geen oplossing. Oliver Hoffmann, technische baas bij Audi, gaf in gesprek met Autovisie aan dat de enige toekomst van Audi een volledig elektrische is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.