Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie ruime stadsmini’s voor maximaal € 2500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke ruime stadsmini’s koop je voor maximaal 2500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Het zijn de tiny houses onder de ruimtewagens: stadsmini’s met een maatje meer. Nieuw worden ze niet meer verkocht, maar tweedehands kun je nog altijd voor zo’n compacte en betaalbare gezinsauto terecht. Denk eens aan een van deze drie modellen!

Occasions: drie ruime stadsmini’s

Fiat Idea (2003 – 2007)

In deze Fiat kun je vier volwassenen kwijt, al zitten die dan wel vrij rechtop. Met een kofferbakinhoud van minimaal 320 liter is de Idea veruit de grootste slokop op deze pagina. Opvallend is de plaatsing van de versnellingspook, boven op de middenconsole: ideaal binnen handbereik. Bij een autobedrijf in Woerden stuiten we voor € 2.450 op een zwart exemplaar met een fijne 1.4 16V-motor (2006, 107.000 km).

Oordeel van de Wegenwacht

Deze Fiat is heel betrouwbaar. Bij de Wegenwacht is slechts één euvel bekend. De elektrische stuurbekrachtiging kent een aparte stand voor gemakkelijk manoeuvreren. Het komt voor dat de besturing daarin blijft hangen en dan stuurt de Idea op de snelweg wel erg licht. De Wegenwacht zorgt ervoor datde schakelaar niet langer ’kleeft’.

Opel Agila (2007 – 2017)

Eigenlijk is de Agila geen Opel. Het model kwam tot stand als gevolg van een samenwerking met Suzuki. Vier volwassenen kunnen er best in, maar de bagageruimte is met 225 liter beperkt. De 1.0-liter driecilinder benzinemotor zal voor veel kopers voldoende zijn. Bij een autobedrijf in Drachten wordt voor € 2.500 een groene 1.0 ’Enjoy’ te koop aangeboden.

Oordeel van de Wegenwacht

Benzinelucht in het interieur is heel vervelend, maar in het geval van de Agila gaat het slechts om een lekkend slangetje op de carterontluchting. Dat probleem is snel de wereld uit, al moet er bij de eerstvolgende garagebeurt een nieuw slangetje op. Een losse stekker bij de startmotor maakt dat de Opel dienst weigert. Ook dat verhelpt de Wegenwacht.

Renault Modus (2004 – 2013)

De Modus is een auto die nooit echt uit de verf is gekomen. Er kunnen vier volwassenen in zitten en de bagageruimte meet toch nog 274 liter. Sturen en veren doet de Renault zoals we dat gewend zijn: licht en comfortabel. Binnen dit budget zouden we kiezen voor de goudbronzen 1.4-16V ’Privilège’ (2007, 111.000 km) die voor € 2.499 bij autobedrijf in Bergen op Zoom in de showroom prijkt.

Oordeel van de Wegenwacht

De Modus wordt vooral door elektronische problemen geplaagd. De individuele bobines (vier in totaal) kunnen er één voor één mee ophouden. De elektrische stuurbekrachtiging kan er ook mee stoppen. Dat is te verhelpen met een noodreparatie, maar je moet daarna alsnog naar de garage voor een compleet nieuwe stuurkolom. Een dure reparatie!

Ons advies

Praktisch, zuinig, betaalbaar én sympathiek: dat zijn deze drie auto’s. Wegen ruimte en betrouwbaarheid het zwaarst, dan zouden wij voor de Fiat Idea gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.