Autovisie
Autovisie Nieuws 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Opvallende uitzondering voor Mercedes EQS Edition 1

Eenmalig komt er een Mercedes EQS in een duo-tone kleurstelling. Daarna niet meer, zo geeft Mercedes’ designbaas Gorden Wagener aan. “Een tweekleurige carrosserielaag is exclusief voor Maybach.”

Voor de EQS in zijn introductieversie Edition 1 wordt dus een uitzondering gemaakt. De elektrisch aangedreven fastback staat in zeven verschillende kleuren op de prijslijst en één daarvan is een duo-tone kleurstelling. Het gaat om kleurcode C35. Dat is de tweekleurige lak met aan de bovenzijde obsidiaanzwart, die ook voor de Edition 1 en alle andere EQS-versies als enkele tint beschikbaar is, en aan de onderzijde hightechzilver. Het betreft een optie op de Edition 1. Voor de reguliere versies komt de kleurcombinatie niet beschikbaar. Sterker nog, wanneer de laatste Edition 1 is gebouwd, is de mogelijkheid dus voorbij.

Mercedes-EQ, EQS 580 4MATIC

Prijzige kleurcombinatie

Wie dus van zijn EQS Edition 1 een opvallende verschijning wil maken, kan voor de duo-tone kleurstelling kiezen. De persoon moet wel diep in de buidel tasten. De meerprijs voor de gecombineerde lakkleuren bedraagt maar liefst € 13.927,-. Het is de meest prijzige kleur voor het model. Normaliter is de lakkleur op de EQS standaard. Alleen voor de Designo-tinten dient te worden bijbetaald.

Mercedes-EQ, EQS 580 4MATIC

Elektrisch aangedreven fastback

Waarom er voor de EQS een uitzondering op de kleurregel wordt gemaakt, is eenvoudig. De elektrisch aangedreven fastback komt er niet als Maybach-uitvoering en de Duitse autobouwer wil de EQS, zij het als eenmalig project, in een opvallende en luxe kleurstelling brengen. De EQS SUV, die later staat gepland, zal wel als Maybach komen en die kolossale auto met vier tot vijf zitplaatsen komt er eveneens met een duo-tone-kleurstelling optioneel.

EQS SUV

Wanneer de EQS SUV daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet door de fabrikant aangekondigd. De fastback komt als eerste en is reeds in productie. Als Edition 1 staat de elektro-auto voor minimaal € 129.478,- op de prijslijst. Voor dat bedrag levert Mercedes-Benz de 450+ met 245 kW sterke elektromotoren en 107,8 kW groot accupakket. De 385 kW sterke EQS 580+ Edition 1 kost € 162.693,-. Genoemde prijzen zijn voor de uitvoering in een enkele kleur. Wel aanwezig zijn de AMG Line en 21 inch wielen, panoramaschuifdak, Designo-bekleding nappaleder, comfortstoelen en tal van Edition 1-badges.

Prijzen Mercedes EQS

De prijzen van de reguliere types beginnen bij € 118.891,- voor de 450+ en € 154.949,- voor de 580+.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.