Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de meest luxe sedan van Bentley: de Flying Spur Mulliner

Vorige jaar liet Bentley weten te stoppen met de meest luxe sedan van het merk: de Mulsanne. Dit stokje wordt nu overgedragen aan de Bentley Flying Spur Mulliner, maar kan deze zich meten aan de legendarische sedan?

Qua aandrijflijn biedt hij in ieder geval meer keuze. Hoewel we de monumentale V8 met een slagvolume van 6,75 liter, die voor een groot deel met de hand vervaardigd werd, niet meer te krijgen is. Toch is er bij de Flying Spur Mulliner geen gebrek aan zijdezachte en krachtige motoren.

Meer motorkeuze dan bij de Mulsanne

De meest vermogende aandrijflijn beschikt over een turbo-krachtbron, de 6,0-liter W12 met 626 pk en 900 Nm koppel. Ook is er nog een V8 leverbaar. Deze levert met een slagvolume van 4,0 liter 542 pk en 770 Nm. Maarde Mulliner-versie van de Bentley Flying Spur komt er ook als hybride: een 2,9-liter V6 die samenwerkt met een elektromotor, deze aandrijflijn is goed voor 536 pk en 750 Nm. Hiermee is het de eerste hybride die langs de speciale Mulliner-afdeling van Bentley gaat.

Bentley Flying Spur
(Afbeelding: Bentley)

Deze Mulliner-verfijning zien we terug in het interieur. Zo staat er ‘Mulliner’ op de instaplijsten en is de designnaam met de hand in de stoelen gestikt. Deze zetels zijn voorzien van een diamant-patroon dat ook terug te vinden is in de grille. Achterin de Bentley Flying Spur is het eveneens prima vertoeven. Zo zijn er elektrisch bedienbare picknicktafels en zijn de stoelen op dezelfde manier afgewerkt als op de eerste zitrij.

Bentley Flying Spur
(Afbeelding: Bentley)

Ook aan de wielen is te zien dat je een exclusieve Mulliner rijdt. De 22-inch velgen zijn afgewerkt met grijze details en ze hebben een stilstaand wiellogo dat we kennen van bijvoorbeeld concullega Rolls-Royce.

Stel je eigen Bentley Flying Spur Mulliner

Prijzen van de Bentley Flying Spur Mulliner zijn nog niet bekend, maar je kunt ‘m al wel samenstellen op de Bentley-site.

Bentley Flying Spur
(Afbeelding: Bentley)
Bentley Flying Spur
(Afbeelding: Bentley)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.