Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het angstaanjagende hyperscreen van de Mercedes-Benz EQS – Video

Vandaag mochten we voor het eerst snel kennismaken met de gloednieuwe Mercedes-Benz EQS. Een indrukwekkende elektro-auto, die echter ook een aantal angstaanjagende functies heeft.

Terwijl de autowereld de laatste jaren flink elektrificeert, is er nog eigenlijk geen absolute topsedan met een elektrische aandrijflijn. De Model S van Tesla staat alleen bovenaan de pikorde van elektrische sedans, maar daar komt vanaf dit jaar verandering in. Mercedes-Benz is namelijk al begonnen met de productie van de EQS. Het model staat in het najaar van 2021 bij de Nederlandse dealers.

Mercedes-EQ, EQS 580 4MATIC

Hyperscreen in de EQS

De Duitsers trokken onlangs al digitaal het doek van de topsedan, vandaag zien wij hem dus voor het eerst. Alle specificaties en informatie over de beschikbare versies lees je in dit artikel. In de video nemen we je mee langs een aantal opmerkelijke eigenschappen van de EQS, waaronder het bijzondere hyperscreen. Dat is een optioneel cluster van liefst drie multimediaschermen, die samen worden gebracht in een groot paneel.

Ein-de-lijk: Mercedes-Benz EQS geeft zich helemaal bloot

Dat reikt over de gehele breedte van de auto, waardoor de schermen in totaal 1,41 meter in beslag nemen. Het middelste scherm is bovendien niet een regulier en rechthoekig exemplaar, maar is in dezelfde vorm als het afgeronde zwarte paneel gegoten.

Mercedes-EQ EQS

Van A- tot S-Klasse

De harde functies die het MBUX-systeem kan uitvoeren, zijn niet uniek voor deze EQS. Mercedes-Benz wil de functionaliteiten van het prettige MBUX-systeem immers bereikbaar maken voor al haar klanten, van bezitters van de A-Klasse tot deze EQS. Nee, het is de manier waarop het systeem werkt in deze EQS dat benoemenswaardig is.

Mercedes-Benz: MBUX is voor al onze klanten

Retourtje Groningen-Maastricht peulenschil voor Mercedes EQS

Mercedes-Benz EQ, EQS 580 4MATIC

Mercedes-Benz zet momenteel namelijk sterk in op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Met andere woorden: de auto gaat jou als persoon en bestuurder leren kennen, om je daarna zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bel je vaak een specifiek persoon, of moet je elke woensdagochtend op een specifieke plek in het land zijn? De Mercedes-Benz EQS zal die patronen naar verloop van tijd herkennen en zorgen dat je die persoon met één druk op het hyperscreen kan bellen, of dat de snelste route al ingesteld staat als je instapt.

Rijtest Mercedes-Benz EQS

Hoe en of dat allemaal precies werkt, zul je binnenkort horen. Binnen afzienbare tijd gaan we namelijk al rijden met deze EQS. Wil je alvast een voorproefje van het hyperscreen en diens functionaliteiten krijgen, kijk dan vooral bovenstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.