Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

“Elektromodellen Mercedes bijna uitverkocht”

Op het moment dat de eerste exemplaren van de EQE de showrooms binnen druppelen, heeft Mercedes-topman Ola Kallenius slecht nieuws voor de liefhebbers van elektro-auto’s.

Wie nu een elektrische Mercedes-Benz bestelt, krijgt niet de zekerheid dat de auto nog dit jaar wordt geleverd. De fabrikant is voor 2022 bijna uitverkocht. Kallenius zei onlangs dat de productiecapaciteit voor dit jaar voor wat betreft de elektrisch aangedreven modellen bijna bereikt is. “De vraag naar de elektrische auto’s is overweldigend”, zo geeft hij aan. “We doen er alles aan om de auto’s zo snel mogelijk bij de klanten te krijgen”.

Levering dit jaar

Volgens de woordvoerster van Mercedes-Benz Nederland is “de vraag naar elektrische voertuigen groot, waarbij het hele Mercedes-EQ gamma op veel interesse rekent. Wij kunnen dit jaar nog nieuwe orders aannemen en leveren. Daarnaast zijn er van bepaalde modellen ook voorraadvoertuigen beschikbaar.”

EQ-familie

Het gamma van Mercedes-EQ bestaat nu, in volgorde van grootte, uit de EQA, EQB, EQC, EQE, EQS en EQV. Binnen afzienbare tijd komen daar in ieder geval de EQT, EQS SUV, EQG (2024), EQE SUV (2024) bij. Hoeveel exemplaren er verkocht zijn, deelt Mercedes-Benz niet. Het merk bedekt de EQ-verkoopcijfers door louter een volume voor stekkermodellen op te geven. Mercedes-Ben Concept EQg

Nieuwe bodemsecties in ontwikkeling

Mercedes-Benz is nog niet van plan om volledig op puur elektrische modellen over te stappen. Het concern gaat ervan uit dat ook in 2030 er nog tal van markten zijn die om verbrandingsmotoren vragen. Er zullen tegen die tijd ook afzetgebieden kunnen zijn, die alleen elektrische auto’s willen. Het concern ontwikkelt zijn toekomstige modellen dan ook op een architectuur die meerdere aandrijflijnen kan huisvesten. Binnen de ontwikkeling van die platformen ligt echter de focus op de elektrische aandrijflijn. Er bestaat reeds een architectuur die volledig is toegespitst op elektro-aandrijving. De opvolger van die bodemsectie voor Mercedes-EQ is ook in ontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.