Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Mercedes-Benz EQA samenstellen

Mercedes-Benz gaat een complete EQA-familie aanbieden. Er komen versies met vermogens van 140 tot meer dan 200 kW, met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. Ook komen er EQA-varianten met een grotere batterij. Mercedes-Benz trapt af met de 190 pk sterke EQA 250. Wat zijn de mogelijkheden als je de Mercedes-Benz EQA 250 samenstelt in de online configurator? En welke opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Mercedes-Benz EQA 250

De Mercedes-Benz EQA 250 is uitgerust met een 66,5 kWh groot lithium-ion accupakket. Deze versie legt 424-426 kilometer af (WLTP) op een volle acculading. De Nederlandse vanafprijs van de EQA 250 is vastgesteld op 49.995 euro. De prijs geldt voor de basisversie. Mercedes-Benz levert ook een Business Solution voor 50.985 euro.

Uitvoeringen

We nemen even de reguliere versie van de Mercedes-Benz EQA 250, die op 5 euro na vijftig mille moet kosten. Bijzonder is dat er zonder meerprijs gekozen kan worden voor een AMG Line, een Progressive of Electric Art-versie. Bij de AMG Line krijgt de EQA direct een sportievere uitstraling, compleet met Artico-lederlookbekleding, een dakrailing in geborsteld aluminium en AMG-bumpers. Ook een AMG-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt, 18-inch AMG-wielen, AMG-vloermatten en verlichte instaplijsten zijn inbegrepen.

Edition 1-uitvoering

Mercedes-Benz levert tijdelijk ook een Edition 1-uitvoering van de EQA 250. Deze Edition 1 combineert exterieurelementen van het nightpakket met de AMG-styling. Je krijgt als extra’s 20-inch lichtmetalen wielen, privacy glas, stoelverwarming voor, AMG Styling, een Advanced pakket, een Electric Art-pakket, speciale vloermatten en verlichte sierdelen en blauwe siernaden op de stoel- en portierbekleding. De Edition 1-uitvoering heeft een meerprijs van 6.667 euro.

Of toch niet? Nou, niet helemaal, want je bent ook verplicht om het Advanced-pakket ter waarde van 2.783 euro erbij te nemen. In totaal ben je dus 9.450 euro meer kwijt voor het Edition 1-pakket.

Nog genoeg opties

Ook daarna blijven er nog wat opties over voor de Mercedes-Benz EQA 250 zoals een Premium pakket ter waarde van 4.568 euro. Dit bedrag is wel inclusief het Advanced-pakket, maar dan aangevuld met automatische airconditioning, een uitgebreider audiosysteem, stoelverwarming voor, een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparaten, een Keyless-Go comfort pakket. Navigatie met MBUX augmented reality is ook inbegrepen.

Premium Plus pakket

Je kunt de Mercedes-Benz EQA ook bestellen met het Premium Plus pakket (8.168 euro). Dan krijg je het Advanced pakket en het Premium pakket, aangevuld met een panorama-schuifdak, een parkeersysteem met 360°-camera, een Burmester geluidssysteem, een elektrisch verstelbare voorstoel links met memoryfunctie, elektrisch verstelbaar voorstoelen en een MBUX Innovatiepakket.

Losse opties voor de Mercedes-Benz EQA 250

  • Antidiefstalpakket Urban Guard Plus: 774 euro
  • Actieve afstandassistent Distronic: 1.730 euro
  • Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie: 363 euro
  • Aanhangerstabilisatie via ESP-systeem: 968 euro
  • Dash cam: 242 euro
  • Verstelbare demping: 1.198 euro

De eindstand

Inmiddels staat de teller wel op een kleine 70.500 euro voor de door ons samengestelde Mercedes-Benz EQA 250 Edition 1 met alle toeters en bellen. Dat betekent dat we inmiddels al wel voor dik 25 mille aan opties hebben aangevinkt. Het zegt genoeg dat Mercedes-Benz de klant in staat stelt om de EQA helemaal naar eigen wens aan te kleden. Een fully loaded – in de zin van uitrusting en niet qua batterijniveau – Mercedes-Benz EQA 250 kan je dus dik 70.000 euro kosten, als je dat zou willen.

Marktintroductie

De nieuwe Mercedes-Benz EQA wordt gebouwd in Rastatt (Duitsland) en Beijing (China). De accusystemen voor de EQA worden geleverd door Mercedes-Benz dochter Accumotive in Kamenz. De EQA kan per direct worden besteld en de eerste modellen arriveren in het voorjaar bij de dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.