Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2021

Duik in de prijslijst: Mercedes-Benz EQA samenstellen

Mercedes-Benz gaat een complete EQA-familie aanbieden. Er komen versies met vermogens van 140 tot meer dan 200 kW, met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. Ook komen er EQA-varianten met een grotere batterij. Mercedes-Benz trapt af met de 190 pk sterke EQA 250. Wat zijn de mogelijkheden als je de Mercedes-Benz EQA 250 samenstelt in de online configurator? En welke opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Mercedes-Benz EQA 250

De Mercedes-Benz EQA 250 is uitgerust met een 66,5 kWh groot lithium-ion accupakket. Deze versie legt 424-426 kilometer af (WLTP) op een volle acculading. De Nederlandse vanafprijs van de EQA 250 is vastgesteld op 49.995 euro. De prijs geldt voor de basisversie. Mercedes-Benz levert ook een Business Solution voor 50.985 euro.

Uitvoeringen

We nemen even de reguliere versie van de Mercedes-Benz EQA 250, die op 5 euro na vijftig mille moet kosten. Bijzonder is dat er zonder meerprijs gekozen kan worden voor een AMG Line, een Progressive of Electric Art-versie. Bij de AMG Line krijgt de EQA direct een sportievere uitstraling, compleet met Artico-lederlookbekleding, een dakrailing in geborsteld aluminium en AMG-bumpers. Ook een AMG-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt, 18-inch AMG-wielen, AMG-vloermatten en verlichte instaplijsten zijn inbegrepen.

Edition 1-uitvoering

Mercedes-Benz levert tijdelijk ook een Edition 1-uitvoering van de EQA 250. Deze Edition 1 combineert exterieurelementen van het nightpakket met de AMG-styling. Je krijgt als extra’s 20-inch lichtmetalen wielen, privacy glas, stoelverwarming voor, AMG Styling, een Advanced pakket, een Electric Art-pakket, speciale vloermatten en verlichte sierdelen en blauwe siernaden op de stoel- en portierbekleding. De Edition 1-uitvoering heeft een meerprijs van 6.667 euro.

Of toch niet? Nou, niet helemaal, want je bent ook verplicht om het Advanced-pakket ter waarde van 2.783 euro erbij te nemen. In totaal ben je dus 9.450 euro meer kwijt voor het Edition 1-pakket.

Nog genoeg opties

Ook daarna blijven er nog wat opties over voor de Mercedes-Benz EQA 250 zoals een Premium pakket ter waarde van 4.568 euro. Dit bedrag is wel inclusief het Advanced-pakket, maar dan aangevuld met automatische airconditioning, een uitgebreider audiosysteem, stoelverwarming voor, een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparaten, een Keyless-Go comfort pakket. Navigatie met MBUX augmented reality is ook inbegrepen.

Premium Plus pakket

Je kunt de Mercedes-Benz EQA ook bestellen met het Premium Plus pakket (8.168 euro). Dan krijg je het Advanced pakket en het Premium pakket, aangevuld met een panorama-schuifdak, een parkeersysteem met 360°-camera, een Burmester geluidssysteem, een elektrisch verstelbare voorstoel links met memoryfunctie, elektrisch verstelbaar voorstoelen en een MBUX Innovatiepakket.

Losse opties voor de Mercedes-Benz EQA 250

  • Antidiefstalpakket Urban Guard Plus: 774 euro
  • Actieve afstandassistent Distronic: 1.730 euro
  • Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie: 363 euro
  • Aanhangerstabilisatie via ESP-systeem: 968 euro
  • Dash cam: 242 euro
  • Verstelbare demping: 1.198 euro

De eindstand

Inmiddels staat de teller wel op een kleine 70.500 euro voor de door ons samengestelde Mercedes-Benz EQA 250 Edition 1 met alle toeters en bellen. Dat betekent dat we inmiddels al wel voor dik 25 mille aan opties hebben aangevinkt. Het zegt genoeg dat Mercedes-Benz de klant in staat stelt om de EQA helemaal naar eigen wens aan te kleden. Een fully loaded – in de zin van uitrusting en niet qua batterijniveau – Mercedes-Benz EQA 250 kan je dus dik 70.000 euro kosten, als je dat zou willen.

Marktintroductie

De nieuwe Mercedes-Benz EQA wordt gebouwd in Rastatt (Duitsland) en Beijing (China). De accusystemen voor de EQA worden geleverd door Mercedes-Benz dochter Accumotive in Kamenz. De EQA kan per direct worden besteld en de eerste modellen arriveren in het voorjaar bij de dealers.