Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nissan doet waar veel BMW-fans van dromen

Toen Nissan voor het eerst de nieuwe generatie Z liet zien, ging het hart van veel liefhebbers harder kloppen. Niet vreemd, want de coupé is een heerlijke liefhebbersauto. Nu komt de sportieve Nissan met een aanpassing waar BMW-fans van dromen.

Net als bij sommige modellen van BMW, kreeg de Z veel kritiek op zijn grote grille. En niet geheel onterecht, want de grote mond is nogal smaakgevoelig.

Nissan doet waar BMW-fans van dromen

Vorig jaar op de Tokyo Motor Show was er een showauto te zien die een grille-verkleining had ondergaan. Nu meldt het Japanese Nostalgic car dat de Nissan Z zo echt in productie gaat.

BMW gaat eindelijke de grille veranderen, althans…

De Nissan Z is niet verkrijgbaar in Nederland. Wil je er een importeren, dan kan je ervoor kiezen om er een uit Japan te halen. Dit is naar verluidt het enige land waar de auto met smallere bredere grille wordt geleverd. In het land van de rijzende zon draagt het model de historische naam Fairlady Z.

Enkel een grille-verkleining

Hoewel het design iets anders is, blijft de opvolger van de Nissan 370Z dezelfde prestaties houden. Onder de motorkap ligt een V6 met een slagvolume van 3,0 liter en twee turbo’s. Het piekvermogen ligt op 405 pk en het maximale koppel op 475 Nm.

Nissan Z, BMW, grille
De Nissan Z met kleinere grille. (Afbeelding: Nissan)

Via een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten of een automaat met negen versnellingen wordt het vermogen enkel naar de achterwielen gestuurd.

Ongepland maar niet ongewenst: BMW M3 CS nu al hier

In Japan heeft de Nissan Z een prijskaartje van 5.241.500 Japanse yen, omgerekend is dat zo’n 37.068 euro.

Nissan Z niet naar Nederland

Hoewel de versie met V6 nooit via de Nissan-importeur naar Nederland zal komen, is er toch een sprankje hoop voor de Nederlander. Het importbedrijf ziet echter graag een variant met een batterij erin. Mocht die er komen, dan kunnen we ook een Z in Nederland verwachten.

Nissan Z, BMW, grille
Nissan Z voor de cosmetische ingreep. (Afbeelding: Nissan)

Deze occasion wil je: BMW Z1, ‘tweezitter met decolleté’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.