Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

BMW vindt het prima als je een andere grille op je 4-Serie zet

Of je het nu mooi vindt of niet: als je een 4-Serie bij BMW bestelt, krijg je een auto met enorme nieren. Toch laat de fabrikant weten totaal geen problemen te hebben met mensen die een andere aftermarket grille op hun auto gaan monteren.

Er is al genoeg gezegd en geschreven over de grille van de nieuwe 4-Serie. BMW heeft het model die enorme nieren gegeven om ‘m zo te distantieren van de 3-Serie. De neuzen van beide modellen van de vorige generatie stonden leken volgens de fabrikant te veel op elkaar. Door de grote nieren van de 4 Serie weet je tegenwoordig in een oog opslag met welk model je te maken hebt, en hebben beide auto’s duidelijker een eigen positie in het gamma.

Aftermarket

Het nieuwe ontwerp is ook voer voor tuners en makers van aftermarket onderdelen, want zij spelen uiteraard in op de controverse rondom het ontwerp door met alternatieven te komen. Maar waar je zou denken dat de ontwerpers van de nieuwe 4-Serie de eigenzinnige neus te allen tijde beschermen, vinden ze het helemaal niet erg als mensen een andere grille op hun auto monteren.

BMW 4 Serie Coupé

Tijdens een interview met Australische media, waaronder Cars Guide, liet Christopher Weil, hoofd exterieurdesign bij BMW, zich over die kwestie uit. Nadat hij vertelde dat de auto er in het echt heel anders uitziet dan op foto’s – zoals wij kunnen beamen – gaf hij aan juist aan achter het customizen van auto’s te staan.

Maatwerk

“Ik houd van het idee van customizen. We zien het in de motorwereld, er is veel maatwerk op dat gebied. Als mensen denken dat ze een auto kunnen tunen of anders kunnen maken, of als ze een auto meer naar hun eigen stijl kunnen trekken, dan moeten ze dat doen. Je kunt allerlei aftermarket-onderdelen vinden, zoals gave wielen enzo, maar ook als mensen naar andere bedrijven gaan om de auto aan te passen, vind ik het prima. Ik denk dat dat gaaf is”, zo besluit de Duitser.

BMW M3 en M4

Op het internet circuleren allerlei alternatieve grilles en voorbumpers voor de 4-Serie, voor mensen die wél willen genieten van het heerlijke model, maar een hekel hebben aan de enorme grille. Wat denk je bijvoorbeeld van dit ontwerp van Prior-Design?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.