Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Gelukt? BMW 4 Serie Coupé transformeert in Z3 Coupé

Het ging vorige week maar om één ding: de enorme en definitieve grille op de nieuwe BMW 4 Serie Coupé. Een nieuwe render van die auto legt de nadruk nu op een andere plek.

Vorige week presenteerde BMW de nieuwe 4 Serie Coupé. Die auto is al maanden voer voor discussie, en dat was vorige week niet anders. Iedereen had het over de enorme grille. En die discussie zorgde weer voor verschillende renders, waarin handige photoshoppers de BMW vooral een andere en vaak kleinere smoel gaven.

BMW Z3 Coupé

Maar nu is er een nieuw ontwerp opgedoken van X-Tomi Design, die de nadruk van de 4 Serie op een ander onderdeel legt: de carosserievorm. Zie hier namelijk een BMW 4 Serie Shooting Brake. Dat is natuurlijk een flinke knipoog naar de BMW Z3 Coupé uit de jaren ’90, die ook de prachtige vormen van een driedeurs Shooting Brake aannam. Maar dat deze praktische 4 Serie er ooit komt, is zo goed als uitgesloten.

BMW 4 Serie Shooting Brake

Al gold dat in eerste instantie ook voor die Z3 Coupé. Want toen BMW begon met de ontwikkeling en productie van de Z3 Roadster, had de Coupé-variant absoluut geen prioriteit. Het idee bestond echter al wel. De ingenieurs besloten er daarom ook aan te werken, maar in hun vrije tijd.

Sjoerds Weetjes en Peters Proefrit

Toen ze hun prototype eenmaal af hadden, haalden ze de BMW-directie erbij om de mogelijke productie te bespreken. Maar daar zaten de hoge heren toen helemaal niet op te wachten. Het grootste deel was tégen de Z3 Coupé. Wolfgang Reitzle, toen ontwikkelingsbaas bij BMW, stond op en zei dat ook niet iedereen die auto mooi moest vinden. En daar was iedereen het wel mee eens, waardoor de Z3 Coupé mee naar de productieband werd genomen.

Wil je het hele verhaal over die auto horen, kijk dan deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Liever met ons meerijden? Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed vorig jaar in een waanzinnige Z3 M met de bekende 3,2-liter zes-in-lijn uit de BMW E36 M3.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.