Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2020

Ferrari noteert orders voor SF90 Stradale SPIDER!

Ferrari heeft geen fysieke auto nodig om hem te verkopen, zo blijkt ook voor de SF90 Stradale Spider. De Italiaanse autokoper heeft de open variant van de hybride-sportwagen niet eens aangekondigd.

Toch stromen de orderboeken vol. Enerzijds door de personen die een SF90 Stradale Spider – de naam is nog niet bekend – naast hun SF90 Stradale (Coupé) willen hebben, anderzijds door personen die hun coupé alweer inruilen voor de Spider. Naar verluidt stelt Ferrari de Spider al op zeer korte termijn voor. De vraag is dan wanneer de open tweezitter op de markt komt. Tussen de onthulling en productiestart van de SF90 Stradale als Coupé zit ook een klein jaar.

Ferrari SF90 Stradale

Inklapbare hardtop

De Spider-versie – een iets te voorspelbare aanduiding – krijgt een inklapbare hardtop, zoals bijvoorbeeld de F8 Spider en 812 GTS ook hebben. Het is een tweedelig dak dat zich laat opvouwen onder een harde tonneaucover. De ruimte voor de inklapbare hardtop is aanwezig, aangezien de aandrijflijn diep in het chassis ligt. Vanwege de dakconstructie verhuist de antenne van het dak (zoals op de coupé) naar de tonneaucover.

Facebook Watch: live Q&A Ferrari SF90 Stradale

Ongelimiteerd productievolume

Met de SF90 Stradale introduceerde Ferrari een nieuw topmodel. Hij komt naast de bestaande types Portofino, F8, 812 Superfast en GTC4Lusso in het programma en komt net als de Roma in een ongelimiteerde oplage. Waar in eerste instantie over een totaalproductievolume van om en nabij de 2000 stuks werd gesproken, gaat het beoogde verkoopaantal al richting de 4000 exemplaren. Ferrari zelf doet geen uitspraken over verkoopverwachtingen. Het merk wil de klant het gevoel geven dat de sportcoupé zeer exclusief is, en met met een volume van 4000 stuks wereldwijd zul je nog altijd geen SF90 Stradale op elke straathoek zien.

Ferrari SF90 Stradale

60% geëlektrificeerd

De SF90 Stradale, zowel de Coupé als de Spider, maken deel uit van Ferrari’s plan om het leveringsprogramma te elektrificeren. De fabrikant liet eerder weten dat in 2022 60% van het modellengamma over hybridetechniek zou beschikken. Met de LaFerrari introduceerde Ferrari voor het eerst een hybride-sportwagen. De SF90 Stradale is de allereerste plug-in hybridesportwagen.