Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 1 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Zoveel winst maakte Ferrari per auto in recordjaar 2023

Ferrari maakte in 2023 meer winst dan ooit tevoren. Maar wat was eigenlijk de nettowinst per verkochte auto?

Om het direct even in perspectief te zetten: lees ook hoeveel Lamborghini verdiende per auto in de eerste helft van 2023. En spreek Lam

Recordwinst Ferrari: 1,2 miljard euro

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft vorig jaar voor het eerst een nettowinst van meer dan 1 miljard euro geboekt, geholpen door hogere verkopen van de dure modellen Purosangue, 296 GTB en SF90. De nettowinst van het beroemde luxemerk uit Maranello steeg met 34 procent tot meer dan 1,2 miljard euro.

De omzet ging met 17 procent omhoog tot 6 miljard euro. Ferrari leverde vorig jaar wereldwijd in totaal 13.663 sportwagens af, een toename van 442 bolides vergeleken met een jaar eerder. Ferrari verhoogde daarbij ook zijn verkoopprijzen. Met name in Noord-Amerika werden meer auto’s afgeleverd. In Europa en het Midden-Oosten namen de verschepingen licht toe. In China, Hongkong en Taiwan was echter een daling te zien.

Elektrische sportauto

Topman Benedetto Vigna spreekt in een toelichting van een zeer succesvol jaar en kijkt met vertrouwen naar 2024 dankzij het sterke orderboek van het bedrijf. Ferrari is van plan om in het laatste kwartaal van volgend jaar zijn eerste volledig elektrische sportwagen te presenteren.

Op de beurs in Milaan werden de cijfers goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Ferrari ging ongeveer 5 procent omhoog na de bekendmaking.

De winst per auto

Deel je de winst van Ferrari door het aantal verkochte auto’s, dan kom je op een nettowinst van 87.828 euro per auto. Dat is inderdaad net iets meer dan Lamborghini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.