Redactie Telegraaf
Redactie Telegraaf Nieuws 4 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Gestolen Ferrari van legendarische F1-coureur Gerhard Berger na bijna 30 jaar opgespoord

Een snelle Ferrari-sportwagen van de legendarische Formule 1-coureur Gerhard Berger (64) is bijna dertig jaar na de diefstal teruggevonden door Britse speurders.

De Ferrari van het type F512M werd in april 1995 gestolen tijdens de GP van San Marino op het circuit van het Italiaanse Imola.

Gestolen Ferrari

De Britse politie kwam de auto op het spoor na een tip van Ferrari. De wagen werd door een Britse autohandelaar verkocht aan een Amerikaanse koper. Toen de politie de auto wist te traceren, kon vastgesteld worden dat het om het in 1995 gestolen exemplaar ging. De sportwagen is tegenwoordig ruim 400.000 euro waard.
Gestolen Ferrari van legendarische F1-coureur Gerhard Berger na bijna 30 jaar opgespoord

Kort na de diefstal in Italië zou de Ferrari naar Japan zijn verscheept. In 2023 dook de wagen op in Groot-Brittannië. Er zouden geen aanhoudingen zijn verricht. Ten tijde van de diefstal werd nog een sportwagen ontvreemd. Die wagen van Bergers’ Ferrari-teamgenoot Jean Alesi, is nog altijd spoorloos.

De Oostenrijker Berger, die tussen 1984 en 1997 veertien seizoenen lang een populaire F1-coureur was, won tien Grands Prix’ en eindigde tweemaal als derde in het WK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.