Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW gaat eindelijke de grille veranderen, althans…

BMW gaat bij verschillende nieuwe modellen de grille aanpassen. Dit vertelt designbaas Adrian van Hooydonk in een interview met BMW Blog.

De designafdeling kreeg de afgelopen jaren veel kritiek om de steeds groter wordende grille. Gekscherend wordt het al de ‘varkensneus’ genoemd.

BMW gaat de grille aanpassen

Die grote grille kan je nu bijvoorbeeld vinden op de 4-Serie en de M4 en M3. Bij die sportieve modellen zijn de lamellen aan de voorkant al groot, al is het nog niets bij die van de 7-Serie. De luxe sedan is misschien wel het meest bekritiseerde design van de huidige line-up van BMW.

BMW M3, grille
(Afbeelding: BWM)

Hoewel het Beierse merk aan Autovisie vertelde dat controversiële designs goed zijn voor de verkoopcijfers, lijkt het nu toch af te stappen van de grote grille.

Autovisie Fotoreportage | BMW M3 AC Schnitzer en Competition

Althans, voor sommige modellen. In het interview laat de designer weten dat het formaat van de grille aangepast wordt naar elk ontwerp. Zo kan je de verschillende modellen aan de lamellen in de neus onderscheiden.

Praten is kopen

Hoewel bijvoorbeeld de BMW M3 en M4 veel kritiek hebben gekregen om de grille, heeft van Hooydonk geen spijt van het design. “We wisten dat mensen gingen praten als we een verandering door zouden voeren. Als mensen over je auto praten, is dit niet per se slecht. Wat wel slecht zou zijn is als mensen over je auto praten, maar de auto niet verkocht wordt. Echter, ze praten en kopen.”

Grille BMW i Vision Dee

Hoe de grille van BMW er in de toekomst uit gaat zien, is nog de vraag. Dat het ontwerp verandert is zeker. Wellicht kunnen we een horizontale grille verwachten zoals we vorige week op de i Vision Dee konden zien. Deze conceptcar is immers een voorproefje voor veel designkenmerken en technische snufjes waaraan het merk nu werkt. In onderstaande video neemt Stijn Kuster je mee naar het studiemodel.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Je voorruit als een groot scherm: dit is de BMW i Vision Dee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.