Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kost een van de mooiste BMW’s tot nu toe: de M3 Touring

Liefhebbers waren twee jaar geleden lyrisch toen BMW de M3 Touring bevestigde. Nu maakt de fabrikant uit Beieren bekend wat misschien wel een van de mooiste BMW’s ooit kost in Nederland.

De M3 werd in vroegere generatie geleverd als sedan, coupé en cabriolet. Hoewel de 3-Serie er altijd als Touring kwam, bouwde BMW nog nooit een M3 Touring. Tot de fabrikant eindelijk de stap zet bij de zesde generatie.

Dit kost de BMW M3 Touring

BMW bouwt de M3 Touring in München. De productie van het model start november 2022. De Nederlandse vanafprijs is 138.967 euro. Voor dit geld krijg je de meest praktische M3 ooit.

BMW M3 Touring, Prijs, mooiste BMW, Nederland
(Afbeelding: BMW)

Naast praktisch is de Touring ook ontzettend krachtig. Waar de gewone M3 er als 480 pk- en 510 pk-versie komt, is de station enkel met 510 pk te bestellen. De krachtcentrale, bestaande uit een 3,0-liter zes-in-lijn met twee turbo’s, zorgt voor 650 Nm aan trekkracht tussen 2750 en 5500 toeren per minuut.

Deze occasion wil je: Alpine A310, een van de mooiste Franse auto’s ooit

Vanuit stilstand sprint je in 3,6 tellen naar 100 kilometer per uur. Na 12,9 seconden staat er ‘200’ op de teller. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur. Bestel je het optionele BMW Drivers Package, dan mag je 30 kilometer per uur harder.

Iéts trager dan sedan

Ten opzichte van de sedan is de BMW M3 Touring iéts trager. Voor de nul-naar-honderd-tijd neemt de station 0,1 seconde extra de tijd. Tenminste, als je ‘m vergelijkt met de vierwielaangedreven versie. De M3 sedan is er namelijk ook als achterwielaandrijver. In deze uitvoering sprint de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,2 seconden, maar dan heb je wel een zescilinder en achterwielaandrijving – zo hoort een BMW eigenlijk te zijn.

BMW M3 Touring, Prijs, mooiste BMW, Nederland
(Afbeelding: BMW)

Echter, ook de BMW M3 Touring kan je rijden als achterwielaandrijver. Door het DSC uit te schakelen stuurt de achttrapsautomaat het vermogen enkel naar de achterwielen. Hoe het vermogen normaal gesproken verdeeld wordt, geeft BMW niet op. De gewichtsbalans in 50:50.

BMW M3 Touring biedt 500 liter aan bagageruimte

De M3 Touring biedt naast veel rijplezier een grote laadbak. Met een neerklapbare achterbank, in de verhouding 40:20:40, kan je 1510 liter aan spullen meenemen. Ga je op pad met de tweede zitrij omhoog, dan is er een laadvolume van 500 liter beschikbaar. Wil je meer weten over de BMW M3 Touring, klik dan hier om alle details te lezen.

BMW M3 Touring, Prijs, mooiste BMW, Nederland
(Afbeelding: BMW)
(Afbeelding: BMW)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.