Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Controversiële designs BMW goed voor verkoopaantallen

De Duitse autofabrikant heeft de laatste jaren nogal wat over zich heen gekregen door hun gedurfde designs. BMW zelf is er hartstikke blij mee.

“Ik denk dat het goed is dat we de modellen niet op elkaar laten lijken, dat wil de consument ook”, vertelt Anne Brons, CEO van BMW Nederland aan Autovisie. “Klanten waarderen dat we niet mainstream zijn, maar dat we willen opvallen. En we hebben voor iedereen wat wils. Mensen die XM-achtige prestaties maar ook een discrete auto willen, kunnen bijvoorbeeld voor de iX M60 gaan.”

Correlatie tussen controversiële designs van BMW en verkoopaantallen

BMW heeft inmiddels een breed portfolio met veel verschillende modellen met heel verschillende designs. “En ik denk dat dat onze kracht is. Vind je een bepaalde auto niet mooi, dan moet je ‘m vooral niet kopen, maar ik denk dat we binnen ons merk dan genoeg alternatieven hebben”, vertelt Brons.

Controversiële designs, BMW, verkoopaantallen
(Afbeelding: BMW)

Dat wordt versterkt door de verkoopcijfers, want die zijn bij BMW uitstekend. “Het lijkt soms wel alsof er een correlatie is tussen het aantal negatieve reacties op het internet en onze wereldwijde verkoopaantallen: die gaan nu door het plafond heen.” Brons geeft echter toe dat ook hij niet altijd direct enthousiast is over elk nieuw model dat zijn merk uitbrengt. “Ik moest ook even slikken toen ik voor het eerst de iX zag, maar na een paar dagen rijden in de M60 begrijp ik die auto veel beter en wil ik ‘m eigenlijk wel hebben. Hij is helemaal anders en nieuw, en dat ga je echt waarderen. En toen ik weer in m’n eigen auto stapte (een X7, red.) dacht ik dat-ie kapot was, maar zo’n iX is gewoon super snel.”

Opvolgers 3- en 5-Serie

Wat betreft design is het nu vooral wachten op de opvolgers van de BMW 3- en 5-Serie. Eerstgenoemde heeft onlangs een facelift ontvangen en gaat dus nog een aantal jaren mee, maar de nieuwe 5-Serie zal ergens volgend jaar worden onthuld.

Komt de BMW M1 terug als elektrische supercar?

Het is een van de belangrijkste modellen van de fabrikant die wat design betreft de laatste jaren meer een evolutie dan een revolutie heeft doorgemaakt. Het zal interessant zijn om te zien of BMW voor de volgende generatie grotere stappen zet wat betreft design. In 2025 is het dan de beurt aan de nieuwe 3-Serie, die op het volledig elektrische nieuwe Neue Klasse-platform staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.