Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt de BMW M1 terug als elektrische supercar?

Liefhebbers kennen de legendarische BMW M1 wel, het is de enige auto van de Beierse autofabrikant met middenmotor. Er bestaat een kans dat de klassieker terugkomt, maar dan als elektrische of geëlektrificeerde supercar.

In 2019 toonde BMW beelden van de Vision M. Een conceptcar geïnspireerd op de M1 met een hybride aandrijflijn. Dit studiemodel werd uiteindelijk niet gebouwd omdat het verkooppotentieel te laag was en de kosten te hoog.

De BMW M1 supercar is niet vergeten

BMW M-baas Frank van Meel laat aan Autocar weten dat dergelijk concept niet vergeten is: “Het feit dat de Vision M nooit verwezenlijkt is, betekent niet dat we niet aan een supersportwagen denken. (..) Ik probeer altijd uit te zoeken hoe het zou kunnen werken.”

BMW M Vision Concept 2019. (Afbeelding: BMW)

Het is geen gegeven dat we in de toekomst een BMW M1 als elektrische supercar terug gaan zien. Echter, van Meel laat weten dat ze de ideeën rondom dergelijke auto’s blijven onderzoeken. “Als autoliefhebbers dromen we altijd om zulke wagens te maken. (..) Het is niet prioriteit nummer één, maar als we vanuit ons hart kijken heeft het altijd hoge prioriteit.”

BMW M1, supercar, elektrische,
BMW M Vision Concept 2019.

Een elektrische versie – of geëlektrificeerde variant – van de BMW M1 hoef je dus niet op korte termijn te verwachten. Toch houdt BMW de deur op een kier en sluit het een toekomstige supercar niet uit.

Een uitgebreide collectie

Wil je een supercar van BMW? Dan moet je vooralsnog op zoek naar de klassieke – en prijzige – M1. Anderhalf jaar geleden vond Autovisie zo’n bijzonder exemplaar in de collectie van een Brabantse ondernemer. Naast de supercar staat hier onder andere een 507 en vind je meerdere Z8’s. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen gaat langs bij de verzamelaar om zijn collectie te bekijken en neemt je in onderstaande video mee naar een van de uitgebreidste BMW-verzamelingen van Nederland.

Deze occasion wil je: BMW M1, de enige met middenmotor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.