Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 16 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze occasion wil je: Porsche Boxster, betaalbare stuurmansauto

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Porsche Boxster.

De eerste generatie Porsche Boxster (986) kwam in 1996 op de markt en werd door zijn betaalbaarheid een ongekend succes. Autovisie kreeg een jaar later de testauto voor twee maanden mee, en daar genoot niet alleen de redactie van.

300 Autovisie-lezers mochten rijden in een Porsche Boxster

“Er zijn van die momenten in je leven die je niet zo snel zult vergeten. Zo liet ik op de burelen van Autovisie ooit de opmerking vallen zéér nieuwsgierig te zijn naar de rij kwaliteiten van de nieuwe Porsche Boxster. Of ik hem niet eens twee maanden wilde proberen, was de reactie. En oh ja, of ik dan meteen even 300 lezers van Autovisie wilde laten rijden.”

Porsche Boxster, occasion, 986
De gevonden occasion. (Afbeelding: AutoWereld)

“Veel succes ermee en pas er goed op.” Het is een rode. Op wat kleine details als de tractiecontrole na geheel standaard. En met een kleine 800 kilometer op de teller eigenlijk net ingereden. Het is 10 maart en ik ga op weg naar restaurant De Soester Duinen in Soestduinen. Van daar uit zal ik de komende twee maanden de 300 gelukkigen begeleiden bij hun rit met de Porsche Boxster. De allereerste, de heer Arends, is ruim op tijd en even zenuwachtig als ik. Het is zijn eerste keer in een Porsche.”

Deze occasion wil je: Subaru SVX, onnavolgbaar Italiaans maatpak

“Het wordt tevens mijn eerste rit. De rechterstoel zit gelukkig net zo goed als de linker. Dit wordt mijn werkplek acht uur per dag, twee maanden lang. Het weer werkt mee en de kap kan open. Ook rijden met open dak blijkt voor Arends een nieuwe ervaring, da’s dus twee vliegen in een klap. De rit in de Porsche blijkt de vervulling te zijn van een wensdroom.”

“Wat een auto!”

“Driehonderd autoliefhebbers met evenzovele rijstijlen. De Porsche Boxster deert het niks, die blijft aanvoelen als een nieuwe auto. De krachtbron slaat geen slag verkeert en ook de remmen blijven zelfs na driehonderd testritten nog vertragen als de beste. Wat een auto!”

Porsche Boxster, occasion, 986
(Afbeelding: AutoWereld)

“Ik moet toegeven dat ik de Boxster in eerste instantie wel leuk vond maar niet echt serieus nam. De 911, dat was pas een echte Porsche! Maar in twee maanden doet zo’n auto iets met je. De Engelsen zeggen daarover: it grows on you. Je groeit naar elkaar toe, zou je kunnen zeggen. Je gaat hem langzaamaan waarderen, zelfs van hem houden. Dat geluid. Lekker diep bij lage toerentallen in een hoge versnelling, mooier vanaf zo’n 4000 toeren en bij 5500 met vol gas gewoon kippenvel, zo’n mooie huil produceert de machine dan.”

De Porsche Boxster als occasion

Autovisie vindt exact zo’n occasion als waar destijds de 300 lezers in mochten rijden, maar dan in een zwarte kleur. Achter de voorstoelen ligt een 2,5-liter zescilinder boxermotor die goed is voor 204 pk.

(Afbeelding: AutoWereld)

De Porsche Boxster occasion heeft 151.000 kilometer ervaring en komt uit 1997. De verkoper vraagt net geen 12 mille voor de cabriolet.

Vijf vragen aan Grant Larson designer Porsche Boxster en Panamera

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.