Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Tesla Roadster krijgt concurrentie van Polestar 06

Voordat het Elon Musk is gelukt om de tweede generatie van de Tesla Roadster op de markt te brengen, duikt er al concurrentie op. Polestar komt met een elektrische cabriolet.

Elektrische roadsters zie je nog maar amper, maar hier komt dus verandering in. Eerder toonde het bedrijf al de 02 concept, in productieversie heet het model de ‘Polestar 6’

Polestar 06 is geen echte roadster

De aanstaande concurrent van de Tesla Roadster krijgt een hardtop en is niet, zoals de naam doet vermoeden, een échte roadster. Een oer-roadster biedt namelijk geen zitplaatsen voor vier personen, al lijkt de ruimte op de achterbank niet erg groot.

Polestar 06, Tesla Roadster, elektrische cabriolet
(Afbeelding: Polestar)

De Polestar 6 moet alles behalve een suffe EV worden – evenals de Tesla Roadster. Naast het design en het uitneembare dak, zorgt ook de aandrijflijn voor het nodige spektakel – ook al is-ie stil. Middels dubbele motoren levert de EV een maximaal vermogen van 650 kW (884 pk) en 900 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de 6 in 3,2 seconden. Het versnellen stopt pas bij een snelheid van 250 kilometer per uur.

Polestar 06, Tesla Roadster, elektrische cabriolet
(Afbeelding: Polestar)

De elektrische roadster maakt gebruik van een 800-Volt systeem dat ook toegepast wordt in Polestar 5 en kan dus razendsnel opladen. Hoe snel exact en welk accupakket je kan verwachten, laat de Tesla-concurrent nog niet weten.

Een gelimiteerde eerste editie

De 6 wordt in eerste instantie in oplage van 500 stuks geleverd in een gelimiteerde LA Concept-uitvoering. Deze versie heeft een blauw exterieur, licht leer interieur en 21-inch wielen – die je ook zag onder de O2-concept.

Tesla Roadster of Polestar 06?

Als alles volgens plan verloopt, rijden er in 2026 de eerste elektrische roadsters van Polestar rond. Wanneer je een aanbetaling van 24 mille doet, kan je nu al een exemplaar reserveren. De verwachte verkoopprijs ligt op iets meer dan 197.000 euro en is dus ongeveer gelijk aan wat de Tesla Roadster naar verluidt gaat kosten.

Polestar 06, Tesla Roadster, elektrische cabriolet, cabrio
(Afbeelding: Polestar) (Afbeelding: Polestar)
(Afbeelding: Polestar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.