Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini deponeert naam Revuelto

De techneuten van Lamborghini en Audi Sport werken momenteel keihard aan de opvolgers van de Aventador en Huracan. De twee modellen staan voor respectievelijk 2023 en 2024 op de agenda. Onlangs deponeerde de Italiaanse autobouwer de naam Revuelto.

Traditiegetrouw brengt de fabrikant dus een nieuwe generatie onder een kakelverse naam. Wordt dit de benaming van een nieuw model of voor de technologie van de nieuweling? Lamborghini

De naam is door de fabrikant in meerdere gebieden vastgelegd, waaronder uiteraard op de thuismarkt Italië. De fabrikant deed dat in verschillende secties, waarmee het bedrijf de naam Revuelto goed wil beschermen. Enkele categorieën zijn die voor speelgoed, elektronische systemen en elektrische voertuigen. Voor de registratie nam Lamborghini even de tijd, want de aanduiding werd verspreid over enkele weken in verschillende landen gedeponeerd.

In gesprek met Stephan Winkelmann: Van Lamborghini naar Bugatti en terug

Lamborghini’s vierde model wordt 2-deurs GT crossover

Overigens heeft de fabrikant nog geen toestemming om de naam te gebruiken. Er wordt onder andere gekeken of de benaming al door een ander bedrijf in gebruik is en of de naam niet te veel op een andere merknaam lijkt.

Kakelverse roepnaam

Voor nieuwe modellen heeft Lamborghini in totaal vier nieuwe namen nodig. Ten eerste komt in 2023 de opvolger van de Aventador. Dat model verschijnt met een kakelverse roepnaam. Dat geldt ook voor de Huracan-vervanger, die voor 2024 op de agenda staat. Daarna is het de beurt aan een vierde productlijn. Naast de twee sportwagens en de SSUV, Urus genaamd, brengt Lamborghini een tweedeurs, vierpersoons crossover met een hoge coupé-carrosserielijn en elektrische aandrijflijn. Hij staat voor 2027 gepland. Daarna is het de beurt aan de Urus en de vervanger van de grote vijfdeurs SUV krijgt bij de marktintroductie een nieuwe naam. Lamborghini

Met de introductie van de vernieuwde Urus later dit jaar brengt Lamborghini een nieuwe aandrijflijn. Deze plug-in hybride-aandrijflijn kent overeenkomsten met de nieuw ontwikkelde krachtcentrale in de vervanger van de Aventador en latere Huracan. Het merk voegt een 200 pk sterke elektromotor aan de spiksplinternieuwe V12-motor van de Aventador-opvolger en de V8 in de opgefriste Urus toe. Het is voor het eerst dat een model van Lamborghini over een stekkeraansluiting gaat beschikken. Ook de Huracan krijgt een motor met elektro-ondersteuning. Voor die technologie gaat Lamborghini een specifieke naam introduceren om de buitenwereld direct duidelijk te maken over welke techniek de Italiaanse auto beschikt.

Speciaal pakket

Revuelto is niet de enige naam die Lamborghini deponeert bij het merkrechtenbureau. De Italianen hebben tevens ‘60 Anniversario’ vastgelegd. Dat doen de Italianen vooruitlopend op de zestigste verjaardag van de sportwagenfabrikant. Het in 1963 opgerichte bedrijf bestaat in 2023 precies 60 jaar, zoals de naam ’60 Anniversario’ al aangeeft. Lamborghini deed hetzelfde in 2013 voor de 50e verjaardag van de onderneming. De merknaam werd toen gebruikt voor een speciaal jubileumpakket dat op de Aventador beschikbaar was. Achter een van de raampjes verscheen ook een 50 Anniversario-badge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.