Autovisie
Autovisie Nieuws 8 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Huracan Tecnica al uitverkocht

In de markt voor een recent geïntroduceerde Lamborghini Huracan Tecnica? Als je je order nog niet hebt geplaatst, kun je je hem niet meer bestellen. De volledige oplage van de sportcoupé is vergeven. En denk niet dat je kunt overstappen op de Huracan STO.

Nog maar enkele maanden geleden trok Lamborghini het doek van de Huracan Tecnica en nu al is de sportcoupé niet meer verkrijgbaar. Nee, het was geen limited edition. De fabrikant heeft dermate veel orders voor de sportwagen mogen ontvangen, dat alle beschikbare productieplaatsen voor dit én volgend jaar zijn vergeven. En ook de Huracan STO is uitverkocht. Liefhebbers van de Huracan hebben ngo maar één alternatief en dat is de nog voor te stellen Huracan Sterrato. De productiestart van deze opgehoogde semi-offroader staat voor begin 2023 gepland. De Italiaanse sportwagenbouwer zal de nieuwe Huracan-telg binnen afzienbare tijd presenteren. De Monterey Auto Week tijdens het Concours d’Élegance Pebble Beach later deze maand vormt niet het podium voor het werelddebuut van de ruigere Huracan-versie. Op Amerikaans grondgebied staan de schijnwerpers op de Urus Sport gericht, die voorafgaande aan de gerestylede Urus (later dit jaar) wordt voorgesteld.

Lamborghini Huracan STO

De Huracan Tecnica, STO en Sterrato zullen nog dit jaar en volgend jaar in productie zijn. Wanneer het laatste exemplaar de fabriek in Sant’Agata Bolognese verlaat, is nog niet bekend. Het op een na meest succesvolle model uit de Lamborghini-familie was sinds 2015 leverbaar. Er zijn er meer dan 20.000 van gebouwd, iets minder dan van de Urus, bijna 50% meer dan van de Gallardo. In 2024 stelt Lamborghini de opvolger voor. Dat model, waarvan de naam anders zal luiden dan zijn voorganger, debuteert als coupé en zal later ook als Spyder verkrijgbaar worden.

Wanneer komt nieuwe Huracan?

Anders dan het bestaande instapmodel krijgt de nieuwkomer dit maal geen Duits zustermodel. De Huracan wordt in eigen beheer, zij het met techneuten van Audi Sport in het team, ontwikkeld. Om toch de kosten binnen de perken te houden, deelt de Huracan-opvolger onderhuidse techniek met de vervanger van de Aventador, die voor 2023 op de agenda staat. De motor gaan de twee sportwagens niet delen. De volgende Aventador behoudt een V12-motor, ware het niet dat het blok compleet nieuw is ontwikkeld en elektro-ondersteuning krijgt. De krachtcentrale zal meer dan 1000 pk leveren, het streven is 1050 pk. De Huracan-vervanger krijgt een kleinere uitgave onder de kap. Niet net als nu een V10, maar een V-blok met acht cilinders. Ook hier past Lamborghini plug-in hybridetechniek toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.