Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie goedkope maar betrouwbare sedans voor € 2500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij de dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke kleine maar betrouwbare sedan koop je voor maximaal 2500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Kleine sedans genieten hoofdzakelijk in Zuid-Europa grote populariteit, maar in onze contreien zijn het in de showroom vaak de winkeldochters. Ten onrechte, bewijzen deze drie exemplaren. Ben je op zoek naar waar voor je geld, gooi dan eens je kont tegen de krib!

Occasions: onze tips voor kleine, goedkope sedans

Chevrolet Aveo Sedan (2006 – 2010)

De Aveo biedt genoeg binnenruimte voor vier volwassenen. Door de vierdeurs carrosserievorm heb je ook een flinke bagageruimte. Het comfort is beperkt, maar met de 1.4-liter benzinemotor rijd je met gemak 1 op 14. Omdat het merk niet meer wordt gevoerd, koop je voor een klein budget een prima auto. Bij een autobedrijf in Rijssen staat een blauwe 1.4 ’Spirit’ (2007, 96.000 km) voor slechts € 2.195.

Oordeel van de Wegenwacht

Als zowel de startmotor als de kachel van de Chevrolet niet werkt, dan is er iets mis met het contactslot. Een motor die niet aanslaat of onder het rijden spontaan afslaat, kampt met een weigerende brandstofpomp. De Wegenwacht verhelpt beide problemen. Werken dashboard en centrale vergrendeling niet, dan moet er een zekering vervangen.

Chevrolet Aveo Sedan (2006 - 2010)

Seat Cordoba (2006 – 2009)

Feitelijk is de Cordoba de sedanuitvoering van de Ibiza. Met vier portieren is die kleine gezinsauto best gewild. De ronde vormen maken het model niet moeders mooiste, maar de Seat biedt wel de meeste bagageruimte: 485 liter. Ook rijdt de Cordoba behoorlijk zuinig. Met een 1.4 TSI haal je 1 op 14. Een donkergrijze 1.4 ’Edition’ (2008, 131.000 km) staat voor € 2.499 te koop bij een autobedrijf in Hoensbroek.

Oordeel van de Wegenwacht

De Cordoba is nauw verwant aan de Ibiza. Hij deelt ook de nodige onderdelen – en euvels – met de toenmalige Volkswagen Polo. De individuele bobines kunnen per cilinder een keer kapot gaan, waardoor de motor op drie cilinders gaat lopen. Hetzelfde geldt voor de bougiekabels. Een uitgevallen dashboard wordt in de regel veroorzaakt door een losse massakabel.

Seat Cordoba (2006 - 2009)

Suzuki Liana Sedan (2004 – 2007)

De Japanner was geruime tijd vaste gast in Top Gear. Beroemdheden moesten dan een snelle ronde met de sedan neerzetten op een racecircuit. Een sportwagen is de Liana, een naam die de afkorting vormt van Life In A New Age, natuurlijk niet. Wel ruim en door de hoge daklijn met een eenvoudige instap. De Suzuki biedt ook een flinke bagageruimte. De 1.6-liter benzineversie is niet zuinig: 1 op 10. Bij een autobedrijf in Breda staat een donkerblauwe 1.6 GLX (2004, 136.000 km) voor € 2.490.

Oordeel van de Wegenwacht

Suzuki maakt kwalitatief zeer goede auto’s en de Liana vormt daarop geen uitzondering. De Wegenwacht kent precies één euveltje. De elektrische brandstofpomp stopt ermee als de massadraad heeft losgelaten. Daardoor weigert uiteindelijk ook de motor dienst.

Suzuki Liana Sedan (2004 - 2007)

Onze keuze

Het uiterlijk doet er bij dit trio minder toe, eerder hoeveel waar je voor je geld krijgt. Puur praktisch gezien is die lichtelijk eigenaardige Suzuki de beste koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.