Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze foute Gallardo is de goedkoopste Lamborghini-occasion van Nederland

Altijd al een Lamborghini op de oprit willen hebben? Dat is haalbaarder dan het misschien lijkt. Er staat namelijk een occasion te koop die nog enigszins betaalbaar is.

Voor veel autoliefhebbers ligt een gloednieuwe Lamborghini een tikkeltje boven budget. Daarom gingen we op zoek naar de goedkoopste Lamborghini van Nederland. Een lange zoektocht was het niet, want tijdens een bezoekje op AutoTrack stuitten we al gauw deze enigszins foute Lamborghini Gallardo.

Hoeveel kost de goedkoopste tweedehands Lamborghini?

Om maar met de deur in huis te vallen: voor de Gallardo met een kleine 56.000 kilometer op de klok betaal je 85.000 euro. Dat is niet niks, maar het blijft natuurlijk wel een Lamborghini. Toen de wagen vijftien jaar geleden uit de fabriek rolde, hing er nog een prijskaartje van zo’n 280.000 euro aan. In dat opzicht is het een koopje.

Goedkoopste Lamborghini Occasion
(Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Snijders)

Bovendien krijg je er ook wat voor terug: een gillende V10 met 520 Italiaanse pk’s, 510 Nm koppel en een topsnelheid van 315 km/h. Aan de magische tiencilinder zit Lamborghini’s e-gear gekoppeld, een semi-automatische versnellingsbak vergelijkbaar met BMW’s SMG-bakken uit die periode. De purist die voor de maximale beleving gaat, had liever een handgeschakelde zesbak gezien in deze occasion.

Goedkoopste Lamborghini Occasion
Het interieur van de goedkoopste Lamborghini van Nederland. (Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Snijders)

Zoals te verwachten bij de goedkoopste Lamborghini van het land, is er ook een aantal mindere punten. Zo lijkt het ietwat uitgezakte interieur te zijn gemaakt van gerecycled bordeelmeubilair. Niet ieders smaak. Daarnaast is het een importauto die de afgelopen paar jaar meermaals van eigenaar is gewisseld. Daarnaast is de lak van dit exemplaar niet meer in topstaat, getuige het butsje op de achterbumper.

Extreem dure onderdelen

Veel auto’s die ooit peperduur waren, zijn nu voor een fractie van de prijs op de kop te tikken. Toch moet je ermee oppassen, want dit kan verraderlijk zijn. De aanschafprijs van deze occasion mag dan enigszins behapbaar zijn, het onderhoud is dat nog altijd niet. Zo is het shoppen voor originele Lamborghini-onderdelen een onaangename bezigheid.

Begeeft je differentieel het? Dan ben je bijna 8.000 lichter. Een nieuw setje veren en dempers rondom kosten je met gemak 8.500 euro en voor een nieuwe krukas – mocht je die om wat voor reden dan ook ooit willen vervangen – ben je bijna 36.000 euro kwijt. Misschien iets om over na te denken voordat je je zuurverdiende centen stukslaat op de goedkoopste Lamborghini van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.