Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini zwaait de V12 uit met de Invencible en Auténtica

Hybride Lamborghini’s staan al in de coulisse klaar om het wereldtoneel te betreden. Maar voor het zo ver is, vieren de Italianen nog een maal feest. Een toost op de almachtige V12. Dat doet Lamborghini met de zeer zeldzame Invencible en Auténtica. Van beide excentrieke supercars wordt slechts een enkel exemplaar gebouwd. Zeldzamer dan dat wordt het niet.

Het design is typerend voor Lamborghini: compleet over de top. Schreeuwerige kleuren, agressieve bumpers en harde, hoekige lijnen. De one-off Lamborghini’s brengen een hommage aan drie ‘designmeesterwerken’ van het merk. Zo zijn de Invencible coupé en Auténtica roadster geïnspireerd op de unieke stijl van de Reventón en Sesto Elemento, waarvan de achtervleugel terug te zien is op de Invencible.

Wie bekend in met het merk ziet ook grote gelijkenissen met de Veneno. Dit erkent Lamborghini, dat het tien jaar oude model als inspiratiebron zag. “De Veneno ging in zijn zoektocht naar aerodynamische perfectie tot het extreme”, schrijft het merk lovend over zijn eigen model. Hier werden in 2013 vier stuks van gebouwd.

Lamborghini Invencible Auténtica
Links de nieuwe Lamborghini Invencible, rechts de Lamborghini Veveno. (Afbeelding: Lamborghini)

Net als de Veveno en de Reventón worden ook de Invencible en Auténtica aangedreven door 6.5-liter, natuurlijk ademende twaalfcilinders. De machtige blokken leveren 780 pk en 720 Nm koppel, dat via een zeventraps automaat naar alle vier wielen gestuurd wordt.

Lamborghini staat natuurlijk bekend om zijn schreeuwende twaalfcilinders. “De V12 is een pijler in onze geschiedenis en medeverantwoordelijk voor ons succes”, zei CEO Stephan Winkelmann over de legendarische motor. “Voordat we het hybride tijdperk ingaan, roemen we nog een laatste keer de V12.”

Prijs Lamborghini Invencible en Auténtica onbekend

Over een eventuele verkoopprijs van zowel de Invencible en Auténtica is niets bekend. Goedkoop zullen de exclusieve wagens in elk geval niet zijn. Recent ging nog een one-off van de Bugatti Chiron voor een recordbedrag onder de hamer. Dit is dan ook een typisch gevalletje: als je moet vragen naar de prijs, kan je hem niet betalen.

Deze Bugatti Chiron Profilée is de duurste nieuwe auto ooit geveild

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.