Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe namen voor opvolgers Lamborghini Huracan en Aventador

Nu de productie van de Lamborghini Aventador is gestaakt en het einde van de Huracan nabij is, maakt de Italiaanse sportwagenbouwer zich op voor de volgende generatie sportwagens. In de traditie van het merk krijgen de opvolgers van de twee modellen een kersverse naam.

Dat bevestigt Lamborghini-ceo Stephan Winkelmann aan Autovisie. Hoe de toekomstige sportwagens gaan heten, geeft de topman niet prijs. Gezien de traditie van het merk is het vanzelfsprekend dat de nieuwkomers over een andere naam zullen beschikken, maar vrij recent toonde Lamborghini aan een eerdere gebruikte aanduiding op nieuw te gebruiken. Precies vijftig jaar na de introductie van de Countach, presenteerde Lamborghini een few-off onder dezelfde naam. Echter, voor de Countach maakte de autobouwer een uitzondering, aangezien het nieuwe model een eerbetoon bracht aan zijn grootvader.

Miura, Countach, Diablo, Murciélago, Aventador

Lamborghini heeft als eerste een naam voor de opvolger van de Aventador nodig. Dat model komt in 2023 en voegt een nieuw hoofdstuk aan een rijke historie toe. De stamboom van de Aventador gaat terug tot de jaren zestig. Als eerste model in die productlijn verscheen de Miura. Hij werd opgevolgd door de Countach. Na een carrière van bijna twintig jaar verscheen de Diablo, die in 2001 plaatsmaakte voor de Murciélago. Sinds 2011 staat de Aventador bovenaan het programma van het Italiaanse sportwagenmerk.

Door deze video’s word jij een echte Lamborghini-kenner

V12 plug-in hybride

Al die modellen beschikken over een V12-motor die achter de stoelen is te vinden. Ook de volgende generatie blijft de V12-motor trouw, al krijgt het blok nu elektrische ondersteuning. Dankzij een elektromotor van 200 pk beschikt het volgende topmodel over een 1050 pk sterke krachtcentrale. De plug-in hybride-aandrijflijn is geheel nieuw ontwikkeld en kent een eveneens fonkelnieuwe twaalfcilindermotor.

Gallardo, Huracan

Een jaar later brengt Lamborghini de volgende nieuwe naam. De vervanger van de Huracan staat dan op stapel. De productlijn komt tot nu toe voort uit een samenwerking met Audi, dat op dezelfde architectuur de R8 bouwt, maar dit maal is de compacte sportwagen een zelfstandige ontwikkeling. Om de kosten in bedwang te houden delen de opvolgers van de Huracan en Aventador tal van componenten. Winkelmann benadrukt dat er een duidelijke hiërarchie binnen het modellengamma is.

De aandrijflijn met accupakket kent absoluut geen overeenkomst, zo geeft hij aan. Of de Huracan-opvolger een V6- of V8-motor krijgt, is niet bekend. Een V10 lijkt uitgesloten. Daarmee treedt de sportwagen niet in de voetsporen van zijn voorgangers, Gallardo en Huracan. Sinds de introductie van de modellijn in 2003 heeft de compacte sportwagen een tienpitter aan boord. In een ver verleden bood Lamborghini ‘instapmodellen’ aan met een V8, maar die stamboom werd in 1988 door de toenmalige eigenaar omgezaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.