Autovisie
Autovisie Video 8 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

De nachtmerrie die Audi R8 Spyder heette | Sjoerds Weetjes #182

Vraag de betrokken designers en engineers naar Audi’s project R8 Spyder en ze krijgen het er weer benauwd van.

Het was een zware bevalling, een heel zware, de ontwikkeling van de Audi R8 Spyder. Hoe dat zit, vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Sjoerd sprak de verantwoordelijke persoon over de open tweezitter en hij kreeg wederom zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd.

Porsche 911

Met de R8 stapte Audi voor het eerst in het sportwagensegment, waarin de Porsche 911 heer en meester is. Het model verscheen nadat Audi al verschillende malen de 24 Uursrace van Le Mans had gewonnen. De auto dankt ook zijn naam aan de eerste edities van de langeafstandsracers. Het studiemodel heette overigens Le Mans, een aanduiding die op het productiemodel dus niet terugkeerde. De R8 debuteerde in 2006 als coupé. De Spyder werd later aan het programma toegevoegd. Van de huidige editie zijn eveneens een Coupé en Spyder verkrijgbaar.

Sjoerds Weetjes

Elke vrijdagmiddag vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je een bijzonder verhaal bij een bijzondere auto. Zo deelde hij onlangs alles over de gloednieuwe Ferrari SF90 Stradale en dook hij in het verleden van de Lexus LFA. Wil je je eigen autokennis flink vergroten, kijk dan alle afleveringen op onze website of ons YouTube-kanaal. Vergeet daar niet je op ons kanaal te abonneren en meldingen te activeren, zodat je in de toekomst geen enkele nieuwe video mist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.