Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Elektrische leaseauto vanaf 2025 verplicht

Wie vanaf 2025 een nieuwe leaseauto uitzoekt, kan alleen nog een elektrische kiezen. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van bronnen uit Den Haag.

Het is een plan van Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat). Ze ziet het als een goede regel om het zakelijke wagenpark snel te vergroenen.

Stikstofcrisis

Uiteraard is het een maatregel om de steeds strenger wordende CO2-normen te halen. Tegelijkertijd heeft het ook een positieve invloed op de uitstoot van stikstof, waar momenteel natuurlijk heel veel om te doen is. “Door de zakelijke autovloot snel te vergroenen, kan een belangrijke stap gezet worden”, zo meldt een van de bronnen aan de krant.

Worden deze plannen werkelijkheid, dan loopt de zakelijke markt in Nederland voorop wat betreft het einde van de verbrandingsmotor. Geen enkele leaseauto heeft dan immers nog een verbrandingsmotor in de neus. Volgens huidige EU-plannen zeggen we die in Europa pas per 2035 vaarwel. Let wel: het gaat om nieuwe auto’s. Voor modellen met verbrandingsmotor die op dat moment op het asfalt rijden, blijft plek.

Nog niet comfortabel genoeg

De vraag is nu vooral wat het kabinet zélf gaat doen om te vergroenen. Dit jaar kwam er namelijk een opmerkelijk bericht uit Den Haag. Het comfort en de veiligheid van elektrische auto’s zou nu nog te wensen over laten, zo redeneerden onze bewindspersonen. Daarom zouden zij pas per 2028 overstappen op elektrische auto’s. Blijkbaar houdt men in Den Haag de ontwikkelingen in de wereld van elektrische auto’s niet in de gaten, want Mercedes-Benz en BMW leveren al luxe en zeer comfortabele elektrosedans in de vorm van de EQS en i7. In de komende jaren verschijnen er tal van nieuwe auto’s in alle segmenten, dus is er op het gebied van luxe sedans en SUV’s ook genoeg te kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.