Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hybride Honda Civic e:HEV, dit is de prijs van de hatchback in Nederland

Honda stelde dit jaar de elfde generatie Civic voor. De inmiddels 50 jaar oude modelfamilie komt nu alleen als hatchback (de Type R uitgesloten) naar Nederland en heeft een prijs van minimaal 35.680 euro inclusief btw, bpm en kosten rijklaar maken.

De nieuwe Honda Civic is vanaf 1 juli in Nederland te bestellen en is altijd een hybride met de naam e:HEV. De enige aandrijflijn bestaat uit een 2,0-liter viercilinder die samenwerkt met twee elektromotoren. Deze worden van elektriciteit voorzien door de brandstofmotor en een accupakket onder de achterbank. Later dit jaar verschijnt er ook een Type R, die het zonder elektrokracht doet.

De prijs van de verschillende Honda Civic-uitrustingen in Nederland

De viercilinder van de hybride Honda Civic e:HEV dient met name als generator. Welke prijs je ook betaalt voor het model, het systeemvermogen bedraagt altijd 184 pk.

Honda Civic prijs, 2022, hybride

Elegance

Betaal je de minimale prijs van meer dan 35,5 mille, dan krijg je de Elegance-uitvoering. Deze beschikt over 17-inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, infotainment met navigatiesysteem en Apple CarPlay en Android Auto. Daarbij krijgt iedere nieuwe Honda Civic rijhulpmiddelen als Lane Keeping Assistant System en Traffic Jam Assist.

Honda Civic prijs, 2022, hybride

Sport

Kies je voor een uitrustingsniveau hoger (Sport), dan betaal je minimaal 37.390 euro. De extra’s die je dan krijgt, zijn half-lederen bekleding voor de stoelen, sportpedalen, led-mistlampen, spiegels in glanzend zwart, matzwarte afwerking rondom de ramen en 18-inch lichtmetalen wielen.

Honda Civic prijs, 2022, hybride

Advance

De duurste uitvoering draagt de naam Advance en begint bij 41.055 euro. Je krijgt dan een Bose-audiosysteem, panoramisch zonnedak, adaptieve koplampen, grotere 10,2-inch infotainmentdisplay, leren stoelen en een verwarmd stuurwiel.

Honda Civic Type R komt waarschijnlijk echt

Hoewel Honda dus maar een aandrijflijn en een carrosserievorm voor Nederland biedt, kan je nog wel een opgefokte Civic Type R-uitmonstering verwachten. Waarschijnlijk wordt dit model geen hybride, maar krijgt de hothatch weer de 320 pk sterke viercilinder in de neus. Wat we tot nog toe exact weten van de Type R, lees je hier.

Honda Civic niet als sedan naar Europa, maar die is er wél

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.