Morgan eert ’62 Le Mans-deelname met 62 maal LM62
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F01%2FMorgan-LM62.jpg)
Jubilea als 25, 35, 50, 60 en 75 jaar zijn altijd goede momenten om historische gebeurtenissen te belichten en als autofabrikant doe je dat vrijwel altijd door een commercieel actiemodel uit te brengen. Morgan doet daar ook aan mee, want dit jaar is het 60 jaar geleden dat de Engelse sportwagenfabrikant aan de 24 Uursrace van Le Mans deelname.
De deelname in 1962 vraagt om een speciale editie, zo beredeneert Morgan. De klassieke autofabrikant komt zodoende met de LM62. De naam laat zich makkelijk verklaren, want LM is de afkorting van Le Mans en 62 verwijst naar het jaar 1962 waaraan de fabrikant ditmaal refereert. Het getal staat bovendien voor de oplage van de special edition. Niet meer dan 62 stuks verschijnen er. De exemplaren, waarvan de eerste al bij de verschillende dealers staan, zijn allemaal individueel genummerd.
Le Mans 1962
De LM62 verwijst naar de racewagen waarmee Christopher Lawrence en Richard Shepherd-Baron zich in het raceveld mengde. Zij reden in een Morgan Plus 4 Supersport en legden uiteindelijk 3.608 kilometer af, waarbij de gemiddelde snelheid op 148,8 km/h kwam. Morgan geeft aan dat het duo de 2,0 liter-klasse wist te winnen. Deze prestatie staat in de geheugen van de oudere Morgan-liefhebbers gegrift. De auto, die naar verluidt nog steeds bestaat, was nota bene een straatauto. Hij draagt het (Engelse) kenteken ‘TOK 258’.
Met witte hardtop
Met een schuin oog is voor de LM62 naar de TOK 258-racewagen gekeken. Als basis dient de Plus Four. Morgan geeft de auto echter zaken mee die exclusief voor de 62 exemplaren van de LM62’s zijn. De in Morgan Jet Green of Morgan Tertre Rouge verkrijgbare roadster beschikt over een specifieke klassiekwitte hardtop. De tinten zijn een knipoog naar de Le Mans-auto, die in deze kleurstelling over de baan denderde. Ook vanwege het raceverleden van de inspiratiebron beschikt de LM62 over speciale graphics.
Startnummer 29
Op het klassieke koetswerp prijkt het nummer 29, wat heel voorspelbaar uiteraard het startnummer van de TOK 258 was. Morgan voorziet de speciale uitgave bovendien van een LM62-badge achterop en in het interieur. Dat is een detail dat specifiek voor de limited edition is, aangezien iets dergelijk op de racewagen ontbrak. Morgan geeft het actiemodel zilverkleurige spaakwielen, een tankklep met snelsluiting in Le Mans-stijl en in zwart uitgevoerde eindstukken voor het sportuitlaatsysteem.
Tawny houten afwerking
Aan de binnenzijde kent de LM62 unieke deurlussen, waarop middels lasergraveren LM62 staat. De auto beschikt verder over stoelen met geperforeerd leder en hoofdsteunen met geborduurd LM62-logo. Op de vloer liggen rubberen matten. De middentunnel kent een Tawny houten afwerking, net als het dashboard. Morgan geeft aan dat de 1962-auto een soortgelijke afwerking heeft.
Eerste exemplaren uitgeleverd
Morgan kondigt de Plus Four LM62 nu aan, maar verschillende dealers hebben hun exemplaar al binnen. De Engelsen bouwen de roadster met hardtop als linksgestuurd en rechtsgestuurd, met handbak en automaat. Het gros van de beschikbare auto’s is reeds verkocht, aangezien de dealers trouwe klanten al over de komst van de LM62 hadden getipt.
Lees ook:
Ook interessant
-
Hier zit de ‘geheime’ kluis in de Ford Explorer
-
Autovisie Kennisquiz: opmerkelijke politieauto’s
-
Je raadt nooit hoe extreem veel duurder occasions van Audi zijn geworden
-
Waarom deze klassieke lelijkerd bijna 350.000 euro kost
-
De Ford Capri komt terug! Maar niet zoals jij zou willen…
-
Volkswagen-diesel gehad? Dit is hoeveel compensatie je moet krijgen
-
Hoe Ford 3 miljard dollar verliest op de populairste auto van Amerika
-
Je elektrische auto draadloos opladen kan sneller dan je denkt
-
Gaat Genesis Tesla in Europa verslaan met een nieuwe elektrische auto?
-
Eigenaren elektrische auto niet meer bang voor lege accu
-
Volkswagen neemt afscheid van legendarisch model
-
Dit is hoe sommige flitspalen kunnen zien of je gedronken hebt