Autovisie
Autovisie Sjoerds Weetjes 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijk dan hoe deze Morgan Plus Four CX-T is aangekleed | Sjoerds Weetjes 313

Gebruikte Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in zijn aflevering van Sjoerds Weetjes de term ‘extreem’ om de Morgan Aeromax te duiden? Mocht dat het geval zijn, dan neemt hij dat direct terug. Dít is de meest extreme uitmonstering van Morgan. Dit is de Morgan Plus Four CX-T!

Eén blik op de Plus Four CX-T volstaat om te begrijpen dat deze klassiek gelijnde nieuwkomer een extreem aangeklede en uitgevoerde auto is. Niet specifiek voor Morgan, ook wat auto’s in het algemeen betreft. De CX-T overtreft de stoutste verwachtingen van autoliefhebbers, Morgan-fans en zelfs de ontwerpafdeling van de Engelse autobouwer.

Een bijzondere Morgan

Toen de designtak van Morgan deze creatie aan het papier toevertrouwde had het niet de intentie om de opvallende auto serieus te nemen. De ontwerpers lieten hun gedachtes de vrije gang gaan met de CX-T als resultaat. Hoe de Plus Four CX-T van een papieren idee een gelimiteerd productiemodel werd, legt Sjoerd je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Morgan Plus Four CX-t

De vakkundige autoliefhebber praat je bij over het idee en wie het besluit nam om de CX-T uit te brengen. Sjoerd geeft ook aan hoe het productiemodel tot stand is gekomen en welke stappen Morgan nam om tot de gelimiteerde exemplaren te komen. Bovenal toont Sjoerd je alle bijzonderheden van de Morgan Plus Four CX-T waarvan het allereerste exemplaar nu in Nederland is. Hij toont je de bijzondere standaarduitrusting.

Morgan Plus Four CX-T is een Limited Edition

De Morgan Plus Four CX-T werd in 2021 gepresenteerd. Toen maakte de autobouwer van klassiek gelijnde roadsters met traditionele kernwaarden al duidelijk dat er niet veel exemplaren het levenslicht zouden zien. Hoewel de fabrikant de orderboeken voor alle wereldburgers openden, is het een limited edition, inmiddels een collectors item want feitelijk bij de fabriek uitverkocht. Hoeveel stuks van de CX-T er bestaan, legt Sjoerd je in bovenstaande video uit. Hij geeft tevens aan hoe je elk exemplaar kunt herkennen.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een exclusieve videorubriek van Autovisie, gepresenteerd door redacteur Sjoerd van Bilsen. In eerdere aflevering besprak Sjoerd het bijzondere karakter van bijvoorbeeld de Land Rover Defender Works V8, de Lotus 340R en de Morgan AeroMax. Inmiddels zijn er 313 afleveringen verschenen, die bijna allemaal een specifieke auto bespreken. Daarnaast toont Sjoerd ook aan waar AdBlue voor dient, waarom je in de Nissan GT-R alleen met speciale benzine het maximum vermogen bereikt, hoe auto’s worden gecamoufleerd, waarom alle benzine-auto’s een elektronische ontgrendeling voor de tankklep krijgen en hoe een concept car wordt opgebouwd.

De Morgan Aeromax werd door een stagiair ontworpen – Sjoerds Weetjes 240

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.