Autovisie
Autovisie Nieuws 22 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Een Morgan Plus Four samenstellen

Nu de Morgan 3 Wheeler van het toneel is verdwenen, vormt de nieuwe Morgan Plus Four het nieuwe instapmodel bij Morgan. Toch is de Plus Four allesbehalve een ‘instappertje’, want met een 255 pk en 350 Nm sterke 2,0-liter viercilinder van BMW, een 0-100-tijd van 5,2 seconden en een topsnelheid van 240 km/u is het een zeer serieuze roadster. Wat moet zo’n Morgan Plus Four kosten? En welke opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Morgan Plus Four: handbak of automaat?

De Morgan Plus Four wordt alleen geleverd met de geblazen viercilinder benzinemotor van BMW. Er is wel keuze uit een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat. De handbak is met een vanafprijs van 92.200 euro de voordeligste koop, de automaat kost met 93.700 euro net iets meer.

Prijsverschil uitgelegd

Dat is best opvallend, want de automaatversie heeft een lagere CO2-uitstoot (159 g/km) ten opzichte van de handbak (165 g/km). Het prijsverschil zit hem vooral in de netto catalogusprijs. Exclusief alle belastingen kost een Morgan Plus Four Automatic 70.396 euro versus 68.343 euro voor de variant met handbak.

Kleur bekennen

Hoe dan ook: omdat we bij Autovisie de voorkeur geven aan lekker autorijden, pakken we in deze Duik in de Prijslijst toch even de handbakversie als basis. Uiteraard is een Morgan helemaal naar eigen smaak aan te kleden. Het begint bijvoorbeeld al met het kiezen van een kleur. De prijs van kleuren varieert enorm. Voor een van de Morgan Classic Solid-kleuren betaal je bijvoorbeeld 1.700 euro extra, maar 3-stage parelmoerlak kost je al 5.000 euro. De optie ‘Polished Bonnet and Cowl’ kost zelfs 9.700 euro meer.

Altijd 15-inch lichtmetaal

Je kunt een Morgan Plus Four bestellen met vier of vijf wielen. In dat laatste geval ligt er een volwaardig reservewiel achterop de auto. De prijs van andere wielen verschilt van 995 tot 2.850 euro. Morgan levert alleen 15-inch wielen. Remklauwen zijn standaard zwart van kleur. Wil je rood of geel, dan betaal je 715 euro extra.

Lederen bekleding

Voor het interieur van een Plus Four geldt eigenlijk hetzelfde als de buitenkant: de mogelijkheden zijn eindeloos. Ledersoorten variëren enorm in prijs, van 575 euro voor een Extended Leather-pack tot 1.850 euro voor Leather Soft Grain. Wil je dan ook nog hoogwaardig tapijt? Dan moet je 850 euro bijbetalen. Een verwarmingsfunctie in de stoelen heeft een meerprijs van 650 euro.

Houtfineer of carrosseriekleur?

Het dashboardpaneel en de middentunnel zijn verkrijgbaar in diverse soorten afwerkingen, van hoogglans houtfineer (715 euro) tot een matte fineerfinish (850 euro). Let op: Morgan brengt het dashboardpaneel en de middentunnel apart in rekening. Twee keer hoogglans is dus twee keer 715 euro betalen.

Sportuitlaatsysteem

Dan gaan we door naar de comfortvoorzieningen. Airco bijvoorbeeld, wel zo prettig om te hebben. Kost je wel 1.450 euro. Een speakersysteem met Bluetooth-connectiviteit kost 425 euro. Een Black Accent Pack kost 1.150 euro en voor een indoor autocover moet je 425 euro bijbetalen. Verreweg de leukste optie is het ‘Bespoke car-in-build book’ waarin is vastgelegd hoe jouw geheel eigen Morgan Plus Four is gebouwd, van chassis tot het eindproduct. Voor 785 euro meer dan de moeite waard. Zullen we dan nog een optie doen om het af te leren? Vooruit: dan kiezen we meteen voor het sportuitlaatsysteem. Dat verhoogt – na investering van 3.450 euro – de rijpret nog verder.

Prijzen lopen snel op

Een Morgan Plus Four met 3-stage parelmoerlak, sportuitlaat en diverse andere opties kost je onder de streep ongeveer 115.000 euro. Een Morgan is natuurlijk nooit goedkoop geweest, maar je koopt wel iets speciaals. Een Morgan wordt door iedereen gewaardeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.