Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Camper killer: Morgan maakt CX-T-rallymonster van Plus Four

Morgan brengt van haar Plus Four een nieuwe versie op de markt. Het CX-T-model is meer dan een klassieke roadster, want je kunt er ruw terrein mee veroveren. Ruil je camper dus maar in op dit vette twee persoons tentje op wielen.

De fabrikant kreeg voor de bouw van de offroader hulp van Rally Raid UK, bekend als autobouwer voor onder andere de Dakar Rally. De CX-T is dan ook serieus capabel zijn buiten de gebaande paden en klaar voor de ultieme (off)roadtrip.

camper killer Morgan
Deze Morgan is klaar voor de ultieme (off)roadtrip.

Hoger en ruiger

De ophanging van de auto is 2,3 centimeter opgehoogd door een andere schroefset en nieuwe draagarmen. Verder kreeg hij een elektronisch gestuurd sperdifferentieel met drie standen: Road, All-Terrain en All-Terrain extreme. Voor de veiligheid is Morgan voorzien van een rolkooi.

Onder deze rol-bescherming vind je een bagagerek met daarin twee reservewielen en twee waterbestendige koffers. Het bagagerek is aan te passen, waardoor het vervoeren van fietsen of surfplanken mogelijk is.

Morgan offroad

Morgan maar Plus Four CX-T klaar voor avontuur

Om de onderdelen van de auto te beschermen heeft Morgan een bodembeschermingssysteem aangebracht bij de Plus Four CX-T. Met onder andere bevestigingspunten voor camera’s, een lampje om de kaart te lezen, een koeltas en een EHBO-kit is de Morgan klaar voor het avontuur. Toch mist de Engelsman een belangrijke feature waardoor het toch geen echte offroader wordt.

De Morgan Plus Four CX-T beschikt niet over vierwielaandrijving maar is, net als de normale versie, aangedreven op enkel de achterwielen. Ook de motor kennen we uit de andere Morgans: de 2,0-liter viercilinder twinturbo van BMW. Dit motorblok is goed voor 258 pk en levert in combinatie met de handbak 350 Nm koppel.

Deze happy camper heeft zijn eigen overlevingspakket.

Exclusief en prijzig

Een ‘normale’ Plus Four haalt hiermee een topsnelheid van 240 kilometer per uur en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,2 seconden (4,8 automaat). De offroader wordt enkel met een handgeschakelde versnellingsbak geleverd en kost 200.000 euro exclusief belastingen. Tenminste, als je er een kunt bemachtigen. Morgan bouwt slechts acht stuks van de Plus Four CX-T.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.