Autovisie
Autovisie Nieuws 14 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Mercedes EQE Shooting Brake in de maak

De Duitse media zijn er stellig van overtuigd: Mercedes-Benz plant een EQE Shooting Brake. De stationwagon-variant moet het leveringsprogramma van de EQ-types verder verbreden.

De EQE heeft zich als sedan al laten zien, al duurt het nog enkele maanden voordat hij op de markt komt. Zo rond mei moeten de eerste exemplaren de showrooms binnenrijden. Bij dat vierdeurs model blijft het niet. De Duitsers hebben reeds een EQE SUV aangekondigd, al is dat feitelijk een ander model dan de vierdeurs sedan. Op basis van de sedan komt nog een AMG-uitmonstering, zoals die reeds van de grotere vijfdeurs EQS is voorgesteld. Een andere telg is een stationwagon-versie, ofwel een Shooting Brake.

MERCEDES EQE Shooting break
Computerillustratie: Schulte Design

Sedan, SUV en…

Met de carrosserievariant zorgt Mercedes voor verdere verbreding van het EQ-aanbod. Niet alleen vergroot het merk het aantal modellen in het E-segment, het zorgt ook voor een breder aanbod. Hoewel de EQE SUV definitief komt – de auto staat klaar voor 2023 – zit niet iedereen op zo’n hoog model te wachten. De Europese automobilist heeft nog steeds een sterke behoefte aan een lage gezinsauto met een enorme bagageruimte. Die geïnteresseerden gaat Mercedes met de EQE Shooting Brake/Combi/Break bedienen.

IAA 2021: het blik primeurs dat Mercedes opentrekt

Te kleine bagageruimte

De EQE, het intern T-model gedoopte type, komt er met louter achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving, zodra Mercedes-Benz groen licht geeft. De 4,95 meter lange sedan debuteert als 215 kW sterke EQE 350 en komt later ook als 450 met 245 kW. Het topmodel wordt voorlopig de AMG EQE 53 met elektromotoren van maximaal 400 kW. De sedan beschikt over een bagageruimte van 430 liter en dat verklaart waarom Mercedes-Benz naar een stationwagon kijkt.

Mercedes EQE
Mercedes EQE sedan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.