Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Belgische overheid biedt Maserati Gran Turismso en ‘nieuwe’ Lamborghini Urus aan

Het afgelopen jaar zijn er tal van in beslag genomen auto’s verkocht door de Nederlandse overheid, maar ook de Belgische overheid verkoopt een deel van de in beslag genomen voertuigen. De Federale Overheidsdienst Financiën biedt ditmaal een Maserati Gran Turismo en een bijna nieuwe Lamborghini Urus aan.

De verkoop van de voertuigen gaat bij de Belgische overheid net iets anders dan in Nederland. Zo is er op de site het hoogste bod en de resterende tijd te zien. Ook rekenen onze zuiderburen geen extra percentage opgeld of servicekosten.

Maserati Gran Turismo

De eerste ras-Italiaan die wordt aangeboden is een Maserati Gran Turismo uit 2011. Elegante lijnen en een krachtige motor maken ‘m tot een zeer fraaie grand tourer. De elegantie heeft hij te danken aan de ontwerpers van designbureau Pininfarina. Door de spitse koplampen en diepe grille laat het design ondanks zijn souplesse ook het vurige karakter zien.

(Afbeelding: Finshop)

Onder de met plooiingen versierde motorkap schuilt een 4,7-liter V8, goed voor 440 pk en 490 Nm. Dit betekent dat we hier niet te maken hebben met een normale Gran Turismo – met 500 cc minder aan slagvolume – maar Maserati’s S-model. Beide motoren zijn afkomstig uit de stal van Ferrari.

De occasion bij de Belgische overheid

Het model dat nu bij de Belgische overheid staat, sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,9 seconden en stopt pas met versnellen als de wijzer het getal ‘295’ op het analoge dashboard aangetikt.

(Afbeelding: Finshop)

De occasion staat in de Belgische plaats Bornem en heeft betere tijden gekend. De poriën van het koetswerk zijn vervuild met algen, al ziet het interieur er nog netjes uit. De Italiaan heeft 94.542 kilometer op de teller staan. Geen hoge kilometerstand, mits het motorblok uit Maranello goed onderhouden is. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een Maserati Gran Turismo, lees je in deze koopwijzer.

Lamborghini Urus

De Belgische overheid biedt nog een Italiaanse extremist aan. In dit geval gaat het om misschien wel de bekendste SUV die ooit uit de laars van Europa is gekomen: de Lamborghini Urus.

De bolide verbreekt verkooprecord na verkooprecord en behoort al drie jaar tot de snelste SUV’s van de wereld. De 4,0-liter V8 levert met behulp van twee turbo’s een vermogen van 650 pk. De nul-naar-honderd-sprint verpulvert de mastodont in 3,6 seconden en de topsnelheid is geijkt op 306 kilometer per uur.

(Afbeelding: Finshop)

Het exemplaar bij de Belgische overheid komt uit 2020 en heeft slechts 4401 kilometer op de teller staan. De auto is bedolven onder een lading stof, maar geef ‘m een was- en onderhoudsbeurtje en je hebt een bijna gloednieuwe Lamborghini Urus – voor wellicht een relatief lage prijs. Hier houd je de veiling in de gaten. Let op: het digitale gebeuren sluit vanavond (14 december) om 20:30 uur.

Brabus maakt snelste straatlegale SUV, de 900 Rocket Edition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.