Autovisie
Autovisie Nieuws 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lynk & CO zet vizier op miljoenste auto

Het is nog maar vijf jaar geleden dat Volvo en moedermerk Geely het fonkelnieuwe merk Lynk & Co oprichtten. Hoewel de betiteling ‘nieuweling’ terecht van toepassing is, verwacht het management van Lynk & Co over twee jaar al zijn miljoenste auto af te zetten.

De directie van Lynk & Co verwacht over twee jaar een miljoen auto’s te hebben verkocht. Dat is een ambitieuze doelstelling. Zeker wanneer je weet dat de fabrikant in zijn eerste vijf jaar op slechts de helft van het verkoopvolume zit. Het zustermerk van Volvo verkocht tot op heden zo’n 540.000 auto’s.

5_01Sport

Nieuwe markten

Lynk & Co breidt in razendsnel tempo zijn afzetmarkten uit. Het merk kwam als eerste in China uit en is inmiddels ook in Europa leverbaar. Binnenkort breidt de fabrikant zijn afzetgebieden verder uit en arriveert het label van het Chinese Zhejiang Geely Holding Group Co. in meerdere Aziatische landen, alsmede onder andere Kuwait en Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt het merk actief. Op de nieuwe markten brengt het de producten volgens het abonnementsconcept en autodelen op de markt.

Lynk & Co 01: Niet kopen, maar…. – Review

Lynk & Co in Nederland

Volgens het autovakblad Automotive News Europe wist Lynk & Co in de eerste negen maanden van dit jaar 40% meer auto’s af te zetten in China in vergelijking met vorig jaar. Van januari tot en met september ging er 147.960 stuks ginds de weg op. In dezelfde periode exporteerde het merk een kleine 8000 units naar Europa, waarvan een kwart via de abonnementsvorm werd afgeleverd. Op de Nederlandse markt is het label ook actief. Begin maart werd de eerste auto hier geregistreerd. Op 22 oktober werd het 1800e exemplaar op de Nederlandse weg toegelaten.

4_01Sport

6000 orders op eerste dag

Lynk & CO levert momenteel alleen de 01. Andere modellen volgen spoedig. Met de 09-crossover komt er spoedig een groter model bij. De 09 deelt zijn technische basis met onder andere de huidige S60 en XC90. De fabrikant toonde de auto onlangs in China. Alleen al op de eerste dag ontving de fabrikant 6.000 orders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.