Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Extra 21 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe doet de Lynk & Co 01 het tegen de gevestigde orde?

Een vreemde naam, een vreemd concept en ook een vreemd uiterlijk. Maar de Lynk & Co 01 is inmiddels wel een van beter verkopende auto’s van Nederland. Kan een vergelijking met iets heel vertrouwds inzicht brengen in de redenen hiervoor?

Fotografie: Martijn Bravenboer

Vertrouwder dan een auto uit onze eigen duurtestgarage gaat het niet worden, dus is de Ford Kuga PHEV de aangewezen kandidaat om de eer van de gevestigde auto-industrie te verdedigen tegenover de nieuweling die alles anders doet.

Huurovereenkomst

Lynk & Co heeft namelijk het liefst dat je de 01 niet koopt of leaset, maar een soort huurovereenkomst aangaat. Met als groot voordeel dat je er niet automatisch voor langere tijd aan vastzit, zoals bij private lease het geval is. Maar als het echt moet, kun je ‘m ook permanent op je oprit parkeren.

Lynk & Co 01: Niet kopen, maar…. – Review

Afgezien van de manier waarop je je 01 al dan niet wenst te consumeren, is het uiteindelijk ‘gewoon’ een 261 pk plug-in hybride met Zweedse genen, Chinese invloeden en een Belgische oorsprong in de Volvo-fabriek te Gent. De Ford Kuga is op zijn paspoort uiteraard een Amerikaan, maar de ontwikkeling van Europese Fords wordt voornamelijk in België en Duitsland gedaan, terwijl de fabriek van de 225 pk Kuga PHEV in Valencia staat. We zijn benieuwd welke van deze twee allianties de beste midsize plug-in hybride SUV op de markt zet.

Autovisie dubbeltest

Ben je benieuwd naar de uitgebreide testresultaten? En wil je weten hoe nieuwkomer Lynk & Co het doet tegenover de Ford op het gebied van kosten, veiligheid, uitrusting, comfort, functionaliteiten, prestaties en verbruik? Lees dan nu verder in Autovisie magazine, want daar vind je de uitgebreide dubbeltest tussen de 01 en de Kuga van Ford. Daar lees je ook wie de winnaar van dit duel is, en waarom.

Liever Autovisie digitaal lezen? Dat kan! Via deze pagina sluit je een voordelig abonnement af waarmee je ons magazine via een eenvoudige app kunt lezen, en bovendien altijd bij de hand hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.